Πρώτα θα εκπληρώσει η Τουρκία όλα τα κριτήρια και μετά το Eυρωκοινοβούλιο θα ψηφίσει για τη βίζα - iefimerida.gr

Πρώτα θα εκπληρώσει η Τουρκία όλα τα κριτήρια και μετά το Eυρωκοινοβούλιο θα ψηφίσει για τη βίζα

(EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αγκυρα θα πρέπει να εκπληρώσει πρώτα όλα τα κριτήρια και μετά το ευρωκοινοβούλιο θα ψηφίσει για την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Αυτό αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων των πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής, η οποία συνεδρίασε σήμερα υπό τον Μάρτιν Σουλτς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου συζήτησαν το πακέτο των προτάσεων που κατέθεσε η Επιτροπή το οποίο χαρακτήρισαν «ισορροπημένο» και «ολοκληρωμένο».

Παρότι όμως αναγνωρίζονται οι «σημαντικές προσπάθειες» που έχει καταβάλει η Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες, η Επιτροπή ενημέρωσε πως δεν έχουν εκπληρωθεί όλα τα κριτήρια για την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας.

Μέχρι να γίνει αυτό και να υποβάλει η Επιτροπή στο κοινοβούλιο σχετική «γραπτή εγγύηση», η εργασία θα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά «καμιά» παραπομπή σε επιτροπή (του Ευρωκοινοβουλίου) δεν μπορεί να λάβει χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βίζα Τουρκία ευρωκοινοβούλιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ