Ρήγας: Η διαπραγμάτευση θα κλείσει -Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να καθυστερεί - iefimerida.gr

Ρήγας: Η διαπραγμάτευση θα κλείσει -Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να καθυστερεί

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διαπραγμάτευση είναι υποχρεωτικό να κλείσει και θα κλείσει, τόνισε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Σημειώνοντας ότι όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι θετικοί και ότι έχουν επιτευχθεί οι στόχοι της συμφωνίας του Αυγούστου, το γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να καθυστερεί (η διαπραγμάτευση)».

Ακόμη, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα εκλογών και δημοψηφίσματος δεν υπάρχει και προσέθεσε πως «όσοι ονειρεύονται εκλογές να αποφασίσουν αν θα είναι με την κοινωνική προσπάθεια ή αν θα είναι με το ΔΝΤ».

Σχετικά με το ασφαλιστικό είπε ότι έπρεπε μέσα στα όρια που είχε η κυβέρνηση από τη συμφωνία και με ένα ασφαλιστικό κατεστραμμένο, «να αναμορφώσουμε δομικά όλο το ασφαλιστικό σύστημα ώστε να έχει προοπτική και να είναι βιώσιμο». Υπογράμμισε ότι «δεν θα υπάρχει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις». Ειδικότερα ανέφερε: «Το σύνολο επικουρικών και κύριων συντάξεων προστατεύονται απόλυτα μέχρι τα 1.300 ευρώ. Με τη νέα δομή του ασφαλιστικού συστήματος κατοχυρώνεται η εθνική σύνταξη η οποία είναι στα 384 ευρώ. Σε αυτή προστίθεται πάντα το αναλογικό κομμάτι της σύνταξης. Το ΕΚΑΣ θα καταργείτο με ό,τι είχαν συμφωνήσει η ΝΔ και με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα εξαϋλώνονταν και οι επικουρικές. Με κάτω από 15 χρόνια θα υπάρχει το κοινωνικό επίδομα που θα είναι 360 ευρώ».

Είπε ακόμη ότι το 2015-2017 τα μέτρα που θα έφερναν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν 7,7 δισ. ενώ με την ισχύουσα συμφωνία για το 2016-2018 τα μέτρα είναι 5,4 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ