Κομισιόν: Παρατείνονται για έξι μήνες οι συνοριακοί έλεγχοι στη ζώνη Σένγκεν - iefimerida.gr

Κομισιόν: Παρατείνονται για έξι μήνες οι συνοριακοί έλεγχοι στη ζώνη Σένγκεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για έξι ακόμη μήνες θα παραταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι που έχουν επιβάλλει ορισμένες χώρες μέσα στη ζώνη Σένγκεν σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» στην παράταση των έκτακτων συνοριακών ελέγχων, που κανονικά θα εξέπνεαν στις 12 Μαΐου. Η παράταση εγκρίθηκε καθώς η Κομισιόν έκρινε πως τα κενά στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων από Ελλάδα δεν έχουν ακόμα αντιμετωπισθεί πλήρως.

Η Ελλάδα έχει πετύχει μεγάλη πρόοδο, όμως ακόμα «δεν έχουν αντιμετωπισθεί οι ελλείψεις» που είχαν διαπιστωθεί στα ελληνικά σύνορα, δήλωσε ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος αποσαφήνισε πάντως ότι η Κομισιόν δεν προτείνει την επιβολή συνοριακών ελέγχων στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σύνορα Κομισιόν Σένγκεν έλεγχοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ