O Nico Rosberg πέτυχε Gran Slam - iefimerida.gr

O Nico Rosberg πέτυχε Gran Slam

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To όρος του τένις Grand Slam χρησιμοποιείται και στη Φόρμουλα 1 όταν ένας οδηγός σε έναν αγώνα πετυχαίνει την pole position, τον ταχύτερο γύρο και την νίκη, ενώ δεν έχει χάσει την πρωτοπορία σε κανένα γύρο.

Στο Γκραν Πρι της Ρωσίας λοιπόν ο Nico Rosberg πέτυχε το πρώτο Grand Slam της καριέρας του και με την επίδοσή του αυτή μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ μόλις 24 οδηγών που έχουν πετύχει κάτι αντίστοιχο. Τα περισσότερα Gram Slam, 8 τον αριθμό, τα έχει πετύχει ο Jim Clark, ενώ από τους ενεργεία οδηγούς ο Vettel με 4.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως μόνο οι Nigel Mansell, Ayrton Senna και Michael Schumacher (δύο φορές) έχουν σημειώσει 4/4 στην αρχή μίας σεζόν, ενώ και οι τέσσερις κατέκτησαν τον τίτλο την ίδια χρονιά. Κάτι που πιθανότατα θα κάνει και ο Rosberg…
Επίσης αξιοσημείωτο είναι πως μετά τους Alberto Ascari, Michael Schumacher και Sebastian Vettel, ο Nico Rosberg είναι ο 4ος οδηγός στην ιστορία του πρωταθλήματος της F1 που σημειώνει 7 σερί νίκες. Το ρεκόρ με τις περισσότερες σερί το έχει από το 2013 ο Vettel, με 9 συνεχόμενες νίκες.

O Nico Rosberg πέτυχε Gran Slam   | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ