Κύπριος υπουργός Οικονομικών: Γιατί η Κύπρος βγήκε από το Μνημόνιο και η Ελλάδα όχι - iefimerida.gr

Κύπριος υπουργός Οικονομικών: Γιατί η Κύπρος βγήκε από το Μνημόνιο και η Ελλάδα όχι

ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναποτελεσματική η αύξηση φορολογίας στην Ελλάδα, λέει ο Υπουργός Οικονομικών Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ο Χάρης Γεωργιάδης εξηγεί, γιατί η Κύπρος κατάφερε να βγει από το μνημόνιο και η Ελλάδα όχι ακόμα.
Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει «Παλιότερα δεν ήταν πρόβλημα να πάρει κάποιος ένα δάνειο. Σήμερα δεν είναι πλέον έτσι. Οι τράπεζες εξετάζουν καλύτερα. Ένα άλλο παράδειγμα, στον δημόσιο τομέα ζήσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας. Είχαμε ένα ετήσιο έλλειμμα από 5% έως 6% του ΑΕΠ. Το 2016 θα είναι ο τρίτος συνεχόμενος χρόνος όπου θα έχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Αυτό μας οδήγησε στο να μην χρειαστεί να αυξήσουμε την φορολογία. Από την άνοιξη του 2013 δεν έχουμε επιβάλει νέους φόρους. Αυτό βοήθησε την ιδιωτική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά να ανακάμψουν».

Σύμφωνα με το κείμενο αναδημοσίευσης της DW ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών είναι της άποψης πως οι δανειστές δεν θα έπρεπε να έχουν και νέες απαιτήσεις από την Ελλάδα και συμπληρώνει: «Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι η αύξηση της φορολογίας θα οδηγήσει την Ελλάδα κάπου» και συμπληρώνει πως η Ελλάδα θα πρέπει ωστόσο να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ