Στο σκαμνί οι γονείς της μικρής Μαρίας -Εξαφάνιση ή αρπαγή, τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. - iefimerida.gr

Στο σκαμνί οι γονείς της μικρής Μαρίας -Εξαφάνιση ή αρπαγή, τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο θα oδηγηθούν για να δικαστούν σήμερα το πρωί οι γονείς της τετράχρονης Μαρίας-Ειρήνης Πρίντεζη, η οποία εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής από το Σκαραμαγκά και βρέθηκε σώα 20 ώρες αργότερα.

Χθες το πρωί οι γονείς της τετράχρονης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος και τους παρέπεμψε σε δίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που πέρασαν τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι, όταν το άφησαν μόνο του για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αυτή η εκδοχή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είπε η μικρή Μαρία-Ειρήνη στους παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράχρονη φέρεται να είπε στους ψυχολόγους, που την παρακολουθούν, ότι πήγε να δει το μικρό άλογο του παππού της και ακολουθώντας το σκυλάκι της βρέθηκε στο δάσος. Αφού έπαιξε, κουράστηκε και την πήρε ο ύπνος. Όπως φέρεται να είπε το κοριτσάκι δεν άκουσε να τη φωνάζει κανείς από τους γονείς του και εκείνο φοβήθηκε, γιατί δεν ήξερε πώς να επιστρέψει σε αυτούς. Έτσι, «ξάπλωσα και κοιμήθηκα στα χορτάρια».

Το παιδί παρέμεινε για ένα ακόμη βράδυ στο νοσοκομείο Παίδων, μέχρις ότου αποφασισθεί το τι θα γίνει με τους γονείς του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα της τετράχρονης κατέθεσε αίτημα μέσω του δικηγόρου της να της επιτραπεί να δει το παιδί της στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου παραμένει νοσηλευόμενο για προληπτικούς λόγους, όμως, δεν έγινε δεκτό. Κατά πληροφορίες το παιδί, τις δυο μέρες που είναι στο νοσοκομείο ζητά συνεχώς τη μητέρα του, ενώ χάρηκε ιδιαίτερα όταν το επισκέφθηκε ο πατέρας του.

Τα τρία σενάρια

Από την εξέταση του παιδιού από τους γιατρούς δεν προκύπτει κανένα σημάδι ή ενδείξεις βίαιης απομάκρυνσης που θα μπορούσε να δικαιολογήσει το ενδεχόμενο της αρπαγής της. Ειδικός παιδοψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ., που την προσέγγισε με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να διακρίνει αν όσα λέει η μικρή προκύπτουν από φόβο ή κάποια απειλή, δεν διαπίστωσε τέτοιες ενδείξεις. Η περιγραφή της ότι χάθηκε όταν απομακρύνθηκε από τους γονείς της για να παίξει με κάποιο σκυλάκι και ένα αλογάκι γίνεται πιστευτή, προς το παρόν. Το μικρό κορίτσι ανέφερε ότι όταν αποφάσισε να καλέσει σε βοήθεια τους γονείς της ήταν ήδη μακριά και κανείς δεν την άκουγε. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κοριτσάκι ακολούθησε έναν δασικό δρόμο, παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές, ο οποίος καταλήγει στη Λ. Αθηνών, πολύ κοντά στην περιοχή Αφαία Χαϊδαρίου όπου εντοπίστηκε. Το μοναδικό σημείο στην υπόθεση που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι η αναφορά της ότι κοιμήθηκε κοντά στο σημείο που βρέθηκε, το οποίο όμως έχει αρκετή κίνηση, κάτι που προκαλεί εντύπωση πως πέρασε απαρατήρητο ένα ασυνόδευτο μικρό κορίτσι.

Οι διωκτικές αρχές είναι αναγκασμένες να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα συλλέγοντας από τα σημεία στα οποία είναι πιστοποιημένη η παρουσία της Μαρίας, δείγματα γενετικού υλικούγια να αποκλειστεί η πιθανότητα ύπαρξης τρίτου ατόμου. Το ίδιο έγινε και με τα ρούχα της μικρής Μαρίας, ενώ εξετάζονται τα βίντεο από τις κάμερες των λιγοστών καταστημάτων στην περιοχή. Η 4χρονη όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, που ήταν, εκείνη απάντησε στο δάσος, και σε άλλη ερώτηση τι ήθελε εκεί, αποκρίθηκε πως χάθηκε και δεν έβρισκε τη μητέρα της, ενώ φοβήθηκε γιατί δεν ήξερε πως θα γυρίσει πίσω.

Η μάντρα αυτοκινήτων του πατέρα της μέσα από την οποία χάθηκε, περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως «λαβύρινθος», ο οποίος εξερευνήθηκε από σκυλιά, θερμικές κάμερες και πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, ενώ κατέληγε σε έναν μικρό γκρεμό και αριστερά της υπήρχε ο δασικός δρόμος που εικάζεται ότι ακολούθησε το μικρό κορίτσι. Τις ώρες των ερευνών δεν παρατηρήθηκαν κινήσεις ανθρώπων, κάτι που έκανε τους αστυνομικούς να αποκλείουν κατά μεγάλο ποσοστό το ενδεχόμενο τυχαίας αρπαγής της.

Οι αναφορές του παππού της Μαρίας για αντιδικία με έναν Ρομά τις προηγούμενες ημέρες εξετάζονται, ωστόσο οι αστυνομικοί και ο πατέρας της μικρής φαίνεται να μην την συσχετίζουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ