Κυβέρνηση: Οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί έχουν κατανοήσει ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν προληπτικά μέτρα - iefimerida.gr

Κυβέρνηση: Οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί έχουν κατανοήσει ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν προληπτικά μέτρα

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 2,5 ώρες κράτησε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, μετά από την οποία η κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίηση για τις εκτιμήσεις της Eurostat σχετικά με την ελληνική οικονομία.

Με τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιάννη Δραγασάκη, το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των δράσεων για τις ημέρες που απομένουν μέχρι το Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Μετά από αυτή, η κυβέρνηση ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις της Eurostat αποτελούν ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της Ελλάδας, ενώ παραπέμποντας στις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί και του Ντόναλντ Τουσκ, εκτίμησε ότι οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί έχουν «κατανοήσει πλήρως ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα και έχουν θέσει ως βάση συζήτησης τον αυτόματο μηχανισμό που προτείνει η ελληνική πλευρά».

Αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα της κυβέρνησης, μετά από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου:

1. Ιδιαίτερη ικανοποίηση από το δεύτερο κύμα ανακοινώσεων της Eurostat, που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή στην ανάκαμψη το β, εξάμηνο τους 2016, αλλά και ταχύτερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

2. Οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν ισχυρό όπλο στα χέρια της Ελλάδας εν όψει της τελικής διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

3. Εξαιρετικά θετικές οι δηλώσεις Μοσκοβισί και Τουσκ, αλλά και η πορεία των συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν κατανοήσει πλήρως ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα και έχουν θέσει ως βάση συζήτησης τον αυτόματο μηχανισμό που προτείνει η ελληνική πλευρά.

4. Ο Υπουργός Οικονομικών θα συνεχίσει τις επαφές και τις συζητήσεις με ομολόγους τους, σχετικά με την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης.

5. Διαπιστώθηκε η καθημερινή προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ να διασπείρουν παραπλανητικές ειδήσεις και καταστροφολογία. Είναι σαφές ότι η προοπτική ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε κάποιους που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Αυτοί που παίζουν τα ρέστα τους στο σενάριο του αδιέξοδου, θα αντιληφθούν γρήγορα ότι έχουν ήδη χάσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ