Οταν ο (πρίγκιπας) Χάρι γνώρισε τον Τριντό -Η «πρόκληση» του Καναδού πρωθυπουργού [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Οταν ο (πρίγκιπας) Χάρι γνώρισε τον Τριντό -Η «πρόκληση» του Καναδού πρωθυπουργού [εικόνες&βίντεο]

(φωτογραφία: twitter/Kensington Palace)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας από τους πιο περιζήτητους γαλαζοαίματους εργένηδες και ο πρωθυπουργός με την μεγαλύτερη ίσως δημοφιλία αυτή την στιγμή για παγκόσμιο ηγέτη, ο πρίγκιπας Χάρι και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τρυντώ, συναντήθηκαν την Δευτέρα στο Τορόντο με αφορμή την ανακοίνωση της διεξαγωγής των «Invictus Games» στην πόλη το 2017.

Η συνάντηση τους όπως ήταν αναμενόμενο έκλεψε τις εντυπώσεις και οι εικόνες των δυο ανδρών, μαζι δίπλα-δίπλα, ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο για παραπάνω από έναν λόγο.

Οταν ο (πρίγκιπας) Χάρι γνώρισε τον Τριντό -Η «πρόκληση» του Καναδού πρωθυπουργού [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0


Εκτός από την καθομολογουμένη απήχηση τους στο γυναικείο φύλο, την «φρεσκάδα» που φέρνουν σε ένα δύσκολο πεδίο όπως είναι αυτό της εξουσίας και την αγάπη τους για τα σπορ, ο σκοπός της συνάντησης τους αποτέλεσε ένα συγκινητικό θέμα για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην εικόνα των δυο ανδρών, με βουρκωμένα μάτια, να ακούν τις αφηγήσεις απο τις ιστορίες των στρατιωτών που πρόκειται να λάβουν μέρος στους αγώνες.

Οταν ο (πρίγκιπας) Χάρι γνώρισε τον Τριντό -Η «πρόκληση» του Καναδού πρωθυπουργού [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1


Τα «Invictus Games» καθιερώθηκαν από τον πρίγκιπα Χάρι το 2014, όταν και πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο και αφορούν στον συναγωνισμό σε αθλήματα βετεράνων στρατιωτων που έχουν τραυματιστεί σοβαρά στον πόλεμο.

Οταν ο (πρίγκιπας) Χάρι γνώρισε τον Τριντό -Η «πρόκληση» του Καναδού πρωθυπουργού [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2


Φέτος θα διεξαχθούν στο Ορλάντο των ΗΠΑ με 500 συμμετοχές από 15 χώρες, από τις 8 έως τις 12 Μαΐου και ο πρίγκιπας θα πετάξει για την αμερικάνικη πόλη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στον Καναδά, για να παραστεί στην τελετή έναρξής τους.


Την ίδια μέρα της ανακοίνωσης των αγώνων στο Τορόντο, ο Καναδός Πρωθυπουργός ανέβασε ένα βίντεο-απάντηση στον Χάρι, σε συνέχεια μιας ανάλογης ανάρτησης του Βρετανού, όπου και «προκαλεί» Βρετανούς και Αμερικάνους να αναμετρηθούν με τους Καναδούς, δηλώνοντας «πανέτοιμοι» και χρησιμοποιώντας τα σλόγκαν «Bring it on!» και «Boom», ενω την ίδια στιγμή κάνει πους-απς με το ένα χέρι.

Οταν ο (πρίγκιπας) Χάρι γνώρισε τον Τριντό -Η «πρόκληση» του Καναδού πρωθυπουργού [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 3


Το βίντεο με έντονα τα στοιχειά χιούμορ δείχνει την άριστη φυσική κατάσταση του Καναδού πρωθυπουργού για μια ακόμη φορά, αλλά, πιο σημαντικά, δίνει ταυτόχρονα μια εξαιρετική ώθηση στους επικείμενους αγώνες, «πνευματικό παιδί» του πρίγκιπα Χάρι.

Οταν ο (πρίγκιπας) Χάρι γνώρισε τον Τριντό -Η «πρόκληση» του Καναδού πρωθυπουργού [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 4


Όπως εξήγησε ο ίδιος ο πρίγκιπας στην ομιλία του ήταν ο Φεβρουάριος του 2008 που ουσιαστικά γέννησε την ιδέα.

Οταν ο (πρίγκιπας) Χάρι γνώρισε τον Τριντό -Η «πρόκληση» του Καναδού πρωθυπουργού [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 5


«Ήταν κατά τη διάρκεια της πτήσης μου όταν επέστρεφα από το Αφγανιστάν στο Λονδίνο που ενώ καθόμασταν περιμένοντας για την επιβίβαση μας είδα το φέρετρο ενός Δανοί στρατιώτη να μπαίνει στο αεροπλάνο. Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ βρισκόμασταν στον αέρα, έσκυψα το κεφάλι για να δω μέσα από την διαχωριστική κουρτίνα τρεις Βρετανούς στρατιώτες, ξαπλωμένους πάνω σε φορεία, σε τεχνητό κώμα, τυλιγμένοι σε πλαστικό, με σωληνάκια να κρέμονται από το σώμα τους και με ακρωτηριασμένα μέλη. Ήταν μια εικόνα για την οποία δεν ήμουν προετοιμασμένος και με συνοδεύει μέχρι σήμερα», είπε συγκινημένος ο Χάρι.

Οταν ο (πρίγκιπας) Χάρι γνώρισε τον Τριντό -Η «πρόκληση» του Καναδού πρωθυπουργού [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 6


«Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2012, επισκέφθηκα και πάλι τις δυνάμεις μας στο Αφγανιστάν και αυτή την φορά, στο ταξίδι της επιστροφής, το μυαλό μου αναζητούσε συνεχώς τρόπους για να βοηθήσω όλους αυτούς τους στρατιώτες μας που επέστρεφαν τραυματισμένοι στην πατρίδα. Ένα χρόνο αργότερα παρακολούθησα τα «Warrior Games» στο Κολοράντο και τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν ακριβώς ότι χρειαζόμασταν», εξήγησε ο πέμπτος πλέον στην σειρά διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Οταν ο (πρίγκιπας) Χάρι γνώρισε τον Τριντό -Η «πρόκληση» του Καναδού πρωθυπουργού [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 7


«Βλέποντας τόσους πολλούς άνδρες και γυναίκες με παρόμοιες σωματικές βλάβες με αυτές που είχα δει στα τρία νεαρά παλικάρια στο αεροπλάνο πέντε χρόνια πριν, να αγωνίζονται με τεράστια χαμόγελα να ακτινοβολούν στο πρόσωπο τους, με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο ισχυρή είναι αυτή η ιδέα. Ο αθλητισμός είναι αυτός που κάνει τη διαφορά», κατέληξε ο πρίγκιπας.

Οταν ο (πρίγκιπας) Χάρι γνώρισε τον Τριντό -Η «πρόκληση» του Καναδού πρωθυπουργού [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 8

(φωτογραφίες: twitter/Kensington Palace και Justin Trudeau)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ