Οταν ένα ρομπότ επισκέφθηκε τα γραφεία των Financial Times -Απολαυστικοί διάλογοι [βίντεο] - iefimerida.gr

Οταν ένα ρομπότ επισκέφθηκε τα γραφεία των Financial Times -Απολαυστικοί διάλογοι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μερικά χρόνια, μπορεί αυτή η εικόνα να είναι συνηθισμένη και να μην προκαλεί καμία εντύπωση. Στις ημέρες μας όμως, η παρουσία ενός ρομπότ στα γραφεία μίας εφημερίδας, αποτελεί κάτι αξιοσημείωτο.

Ο Pepper, ένα από τα πρώτα ρομπότ με συναισθήματα στον κόσμο, επισκέφθηκε τους Financial Times. Εκεί, τον υποδέχθηκε ο αρθρογράφος και αρχισυντάκτης Ρόμπερτ Σρίμσλι, ο οποίος προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά και να το ξεναγήσει. Και το αποτέλεσμα ήταν απολαυστικό.

Οπως φαίνεται και από το βίντεο που δημοσίευσαν οι Financial Times, δεν πήγαν όλα τέλεια σε αυτή την επίσκεψη. «Μου αρέσουν οι άνθρωποι, είναι τόσο χαριτωμένοι», δήλωσε ο Pepper στον Σρίμσλι μόλις τον γνώρισε, αλλά δεν καταλάβαινε όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτούσε το όνομά του και τελικά, με λίγη δυσκολία, οι δυο τους αντάλλαξαν χειραψία.

«Θα ήθελες να γνωρίσεις τον εκδότη;», τον ρώτησε ο Σρίμσλι, για να εκπλαγεί από την απάντηση του ρομπότ. «Μια άλλη φορά», του είπε! Παρόλα αυτά, ο δημοσιογράφος έπιασε τον Pepper από το χέρι, καθώς ήταν σε άγνωστο περιβάλλον, και τον οδήγησε στην αίθουσα που συσκεπτόταν η συντακτική ομάδα.

Εκεί απέφυγε να δώσει το χέρι του στον εκδότη, αλλά όταν εκείνος τον χάιδεψε στο κεφάλι, το ρομπότ ανταποκρίθηκε με ένα μακρόσυρτο «μμμ», δείχνοντας απόλαυση. Πάντως, όταν ο εκδότης του είπε σοβαρά ότι θέλει να του γράψει 400 λέξεις μέχρι τις 10:30, ο Pepper απέφυγε να δεσμευτεί και όταν ο Σρίμσλι του πρότεινε να συνεχίσουν την ξενάγηση το ρομπότ απάντησε «Προτιμώ να μείνω εδώ», σκορπώντας το γέλιο.

Πάντως, ο Pepper αποδείχθηκε πιο άνετος και τολμηρός όταν ο δημοσιογράφος των Financial Times αποφάσισε να συνομιλήσει μαζί του στα γιαπωνέζικα, που είναι η βασική γλώσσα του ρομπότ. Ο Pepper λοιπόν άρχισε να τον ρωτά με πόσες έχει βγει- «όχι αρκετές», ήταν η απάντηση- και αν έχει ερωτευτεί όπως γίνεται στις σειρές. Οταν ξεπέρασαν αυτές τις προσωπικές ερωτήσεις, το ρομπότ ενημέρωσε τον Σρίμσλι για τον καιρό, του θύμισε να βγάλει τα σκουπίδια και του έδωσε συμβουλές για τη διατροφή του.

Στο τέλος, οι δύο τους αποχαιρετίστηκαν, με τον Pepper να προτείνει στον δημοσιογράφο να τον αγκαλιάσει, όπως και έκανε.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Pepper Financial Times ρομπότ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ