Βίντεο: Αγριο ξύλο στην τουρκική βουλή με αφορμή την ασυλία πολιτικών - iefimerida.gr

Βίντεο: Αγριο ξύλο στην τουρκική βουλή με αφορμή την ασυλία πολιτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) της Τουρκίας γρονθοκοπήθηκαν με φιλο-κούρδους συναδέλφους τους (HDP) την Δευτέρα, 2 Μαίου, στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Πολλοί βουλευτές βγήκαν τραυματισμένοι από τα άγρια επεισόδια και όλα ξεκίνησαν όταν παρουσιάστηκε μια τροπολογία που επέβαλε την άρση ασυλίας των πολιτικών. Η επιτροπή στην οποία παρουσιάστηκε η τροπολογία είχε ήδη διακοπεί πολλές φορές την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας έντονων διαφωνιών μεταξύ των βουλευτών. Ωστόσο, την Δευτέρα οι διαφορές λύθηκαν με γροθιές και άγριο ξύλο όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ κατηγόρησε τους φιλο-κούρδους βουλευτές ότι προκαλούν τις διακοπές στην επιτροπή.
Η εν λόγω επιτροπή συζητούσε πρόταση του κυβερνώντος κόμματος να επιβληθεί άρση ασυλίας των βουλευτών. Αυτό το μέτρο εφαρμόζεται σε όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά η αντιπολίτευση πιστεύουν ότι πρόκειται για κόλπο της κυβέρνησης Ερντογάν να καταστρέψει το φιλο-κουρδικό κόμμα. Ορισμένοι βουλευτές του HDP θα μπορούσαν να καταλήξουν σε δίκες, αν δεν είχαν προστασία από την βουλευτική τους ασυλία, με την κατηγορία ότι στηρίζουν τους κούρδους αυτονομιστές και το ΡΚΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Βουλή τροπολογία ασυλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ