Λονδίνο: Πιο φθηνό να ζεις σε ξενοδοχείο παρά να νοικιάζεις διαμέρισμα - iefimerida.gr

Λονδίνο: Πιο φθηνό να ζεις σε ξενοδοχείο παρά να νοικιάζεις διαμέρισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μέση τιμή ενός διαμερίσματος στο Λονδίνο είναι 2.140 ευρώ, δηλαδή 70 ευρώ η βραδιά. Κι αυτό αντιστοιχεί στην τιμή ενός ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Η ενοικίαση διαμερίσματος στη βρετανική πρωτεύουσα έχει γίνει ένα είδος ακριβής επένδυσης, σε σημείο που να κοστίζει όσο ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη. Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, οι τιμές στο Λονδίνο είναι πλέον αστρονομικές: 2.140 ευρώ ενοίκιο τον μήνα, κατά μέσο όρο.

Με το αντίστοιχο ποσό των 70 ευρώ μπορεί κάποιος να κοιμηθεί σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου αρκετά καλό. Η Telegraph, μάλιστα, αναφέρει και πανέμορφα ξενοδοχεία στην Ευρώπη που κοστίζουν αυτή την τιμή, όπως το Assenzio Hôtel στην Πράγα, το Nordic Hôtel Domicil στο Βερολίνο, το Best Western Plus Hôtel στο Παρίσι κ.λπ.

Οι υψηλές τιμές ενοικίων στη βρετανική πρωτεύουσα αποτελούν μόνιμο θέμα αρνητικού σχολιασμού. Πριν από μερικούς μήνες η εφημερίδα The Independent ανέφερε ότι είναι πολύ καλό να εργάζεται κανείς στο Λονδίνο, αλλά δεν είναι καθόλου καλό να ζει. Αυτή τη διαπίστωση κάνει και η υποψήφια δήμαρχος του Λονδίνου Tessa Jowell, η οποία δίνει το παράδειγμα της Μαδρίτης για να στηρίξει το επιχείρημά της. Οπως αναφέρει, το να ζει κάποιος στη Μαδρίτη και να εργάζεται στο Λονδίνο του επιτρέπει να εξοικονομεί περίπου 575 ευρώ το μήνα, ακόμη κι αν παίρνει καθημερινά το αεροπλάνο για να πηγαίνει στη βρετανική πρωτεύουσα!

Λονδίνο: Πιο φθηνό να ζεις σε ξενοδοχείο παρά να νοικιάζεις διαμέρισμα | iefimerida.gr 0


Η υποψήφια δήμαρχος Λονδίνου, μιλώντας στoν Independent, πρόσθεσε ότι το να ζει κάποιος σε ένα προάστιο, όπως στην περιοχή Liverpool Street, στοιχίζει κατά μέσο όρο 2.000 λίρες Αγγλίας τον μήνα, δηλαδή 2.850 ευρώ, σε ενοίκιο, φόρους και μεταφορικά μέσα.

Λονδίνο: Πιο φθηνό να ζεις σε ξενοδοχείο παρά να νοικιάζεις διαμέρισμα | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λονδίνο τιμές ενοίκιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ