Νέος γύρος συνομιλιών για την Ουκρανία στις 11 Μαΐου - iefimerida.gr

Νέος γύρος συνομιλιών για την Ουκρανία στις 11 Μαΐου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας –η λεγόμενη ομάδα των τεσσάρων της Νορμανδίας– θα έχουν νέα συνάντηση την 11η Μαΐου στο Βερολίνο, ανακοίνωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Στην ατζέντα το θέμα της Ουκρανίας.

Την Τετάρτη το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε αναφέρει πως οι τέσσερις υπουργοί ήταν πιθανό να συναντηθούν μέσα στον Μάιο, αν και η ημερομηνία δεν είχε καθοριστεί.

«Έχουμε χάσει χρόνο. Το καθεστώς της εκεχειρίας έγινε πιο εύθραυστο, και ο αριθμός των θυμάτων και των παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός αυξάνονται. Έτσι, προσκάλεσα τους επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών στο Βερολίνο για μια συνάντηση με τη διάταξη της Νορμανδίας την 11η Μαΐου», δήλωσε ο Σταϊνμάιερ μιλώντας στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ «θα λάβει μέρος» στη συνάντηση της 11ης Μαΐου.

Η ομάδα των τεσσάρων της Νορμανδίας σχηματίστηκε το 2014, στο πλαίσιο των προσπαθειών να υπάρξει ειρηνική διευθέτηση της ένοπλης σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία. Έχει πραγματοποιήσει πολλούς γύρους συνομιλιών, η σημαντικότερη εκ των οποίων ήταν εκείνη του Φεβρουαρίου του 2015, όταν συνήφθη η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στο Μινσκ της Λευκορωσίας ανάμεσα στο Κίεβο και τους αυτονομιστές αντάρτες στο Ντονμπάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Βερολίνο εκεχειρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ