Μείωση του φόρου εισοδήματος για τους εργαζόμενους θέλει ο Σόιμπλε, στη Γερμανία - iefimerida.gr

Μείωση του φόρου εισοδήματος για τους εργαζόμενους θέλει ο Σόιμπλε, στη Γερμανία

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της μείωσης του φόρου εισοδήματος για τους εργαζόμενους και της αύξησης του φόρου στα έσοδα από αποδόσεις επενδύσεως τάχθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά για έπειτα από τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017.

Σε συνέντευξή του στην FAZ, αποσπάσματα της οποία προδημοσιεύθηκαν το Μ. Σάββατο, ο Σόιμπλε τόνισε ότι ποτέ δεν ήταν φίλος της μεταρρύθμισης που είχε θεσπίσει ο Πέερ Στάινμπρουκ στη θητεία του στο ΥΠΟΙΚ, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Με βάση αυτή, η Γερμανία εφαρμόζει ενιαίο φόρο 25% στα έσοδα ιδιωτών από την εκμετάλλευση κεφαλαίων και τα έσοδα από τις αποδόσεις επενδύσεων. Οι επικριτές του τονίζουν ότι είναι άδικος διότι ευνοεί τους πλουσιότερους και τιμωρεί τους εργαζόμενους. Οι μισθοί των εργαζομένων στη Γερμανία φορολογούνται με προοδευτικούς συντελεστές που φθάνουν μέχρι και το 45%.

Αν και τάχθηκε κατά της ρύθμισης, ο Σόιμπλε δικαιολόγησε τον προκάτοχό του, λέγοντας ότι είχε δίκιο τότε όταν υποστήριζε «καλύτερα να έχουμε το 25% από κάτι παρά το 45% του τίποτα». Ακόμη, επισήμανε ότι η φορολόγηση των εισοδημάτων από κεφάλαια είναι όλο και πιο δύσκολη σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, στον οποίο πολλοί κρύβουν τον πλούτο τους σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους ή σε κράτη του εξωτερικού.

Ωστόσο πρόσθεσε πως η γερμανική κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να καταστεί πραγματικότητα η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανάμεσα σε όλα τα κράτη, καθώς και για να δημιουργηθεί ένα λεπτομερές μητρώο των ιδιοκτητών και των μετόχων εταιρειών, ταμείων, ιδρυμάτων και εταιρειών-βιτρινών.

«Αυτό δεν είναι εύκολο καθήκον από τεχνική άποψη, αλλά πλησιάζουμε», υποστήριξε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε πως το Βερολίνο θα μπορούσε να καταργήσει τον ενιαίο φορολογικό συντελεστή 25% και να φορολογεί τα έσοδα από κεφάλαια με τον ίδιο τρόπο όπως και τους μισθούς.

«Τότε, στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, θα μπορούσαμε επίσης να σκεφτούμε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στα εισοδήματα συνολικά», ανέφερε ο Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ