Διχασμένοι οι Βρετανοί για το Brexit: 50-50 η παραμονή και η έξοδος της χώρας από την ΕΕ - iefimerida.gr

Διχασμένοι οι Βρετανοί για το Brexit: 50-50 η παραμονή και η έξοδος της χώρας από την ΕΕ

(ΑΠΕ/ EPA/ ANDY RAIN)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόλυτα μοιρασμένοι εμφανίζονται οι Βρετανοί, για την έξοδο ή την παραμονή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.

Οπως προκύπτει από την έρευνα της ORB για την Independent, η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη Μ. Βρετανία και η καμπάνια του κατά του Brexit δεν έπεισε ιδιαίτερα, καθώς το 50% συγκεντρώνει η έξοδος της χώρας από την ΕΕ και άλλο τόσο η παραμονή της σε αυτή, δείχνοντας ότι η ισορροπία μεταβάλλεται ελαφρά υπέρ του στρατοπέδου των υποστηρικτών του Brexit, εάν συνυπολογιστεί ο αριθμός των ερωτηθέντων που δήλωσαν πως σκοπεύουν να ψηφίσουν οπωσδήποτε στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Με βάση αυτό το δεδομένο, το Brexit προηγείται με 51% και η παραμονή στην ΕΕ συγκεντρώνει το 49%. Από τους ερωτηθέντες, το 66% απάντησε αρνητικά στην ερώτηση εάν η τοποθέτηση του Ομπάμα σήμανε πως είναι πιο πιθανό να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Μόλις το 23% απάντησε θετικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Μπάρακ Ομπάμα Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ