Νέες διαδηλώσεις και επεισόδια κατά του Τραμπ -Εγιναν 5 συλλήψεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέες διαδηλώσεις και επεισόδια κατά του Τραμπ -Εγιναν 5 συλλήψεις [εικόνες]

(AΠΕ/ EPA/ JOHN G. MABANGLO)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, επεισόδια ξέσπασαν σε διαδήλωση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, αυτή τη φορά στο Σαν Φρανσίσκο, με αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε άνθρωποι.

Περίπου 1.000 άτομα, κατ' εκτίμηση φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, διαδήλωσαν μπροστά από το ξενοδοχείο Hyatt Regency του Μπέρλινγκεϊμ, κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όπου γινόταν μια σύνοδος των Ρεπουμπλικάνων της Καλιφόρνιας και ο Τραμπ εκφώνησε μια ομιλία.

Ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν το ξενοδοχείο, κρατώντας πλακάτ με υβριστικά συνθήματα, όπως «Τραμπ ηλίθιε» ή «Ο φόβος και το μίσος δεν είναι προεδρικά προσόντα». Για να αποφευχθούν τα πιο δυσάρεστα, ο Τραμπ έφτασε πεζός στο ξενοδοχείο και υπό την προστασία των αστυνομικών δυνάμεων μπήκε από την πίσω πόρτα.

«Δεν ήταν η πιο εύκολη είσοδος που έχω κάνει», είπε ο Τραμπ στην ομιλία του αστειευόμενος και πρόσθεσε ότι χρειάστηκε να περάσει πάνω από έναν φράχτη για να φτάσει. «Ηταν σαν να διασχίζω τα σύνορα. Αλλά έφτασα», συμπλήρωσε.

Κάποιοι διαδηλωτές έριξαν αυγά κατά των δυνάμεων της τάξης και προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας, η οποία είχε σταματήσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους και να εισβάλουν στο ξενοδοχείο.

Φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είδε διαδηλωτές να ρίχνουν μια καρέκλα για να σπάσουν ένα τζάμι του ξενοδοχείου ώστε να μπορέσουν να μπουν μέσα στο κτίριο, όπως και τουλάχιστον έναν υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ να δέχεται επίθεση από τους συγκεντρωμένους.

Πολλοί από αυτούς κρατούσαν μεξικανικές σημαίες, καθώς ο Τραμπ έχει κάνει πολλές φορές δηλώσεις κατά των Μεξικανών, αποκαλώντας τους μεταξύ άλλων βιαστές και εγκληματίες, ενώ έχει ζητήσει να κατασκευαστεί ένας τοίχος κατά μήκος των συνόρων του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

Το βράδυ της Πέμπτης είχαν ξεσπάσει βίαια επεισόδια και τουλάχιστον 20 άνθρωποι είχαν συλληφθεί σε άλλη διαδήλωση που έγινε εναντίον του Τραμπ στην Κόστα Μέσα, στα προάστια του Λος Άντζελες.

Νέες διαδηλώσεις και επεισόδια κατά του Τραμπ -Εγιναν 5 συλλήψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Νέες διαδηλώσεις και επεισόδια κατά του Τραμπ -Εγιναν 5 συλλήψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Νέες διαδηλώσεις και επεισόδια κατά του Τραμπ -Εγιναν 5 συλλήψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Νέες διαδηλώσεις και επεισόδια κατά του Τραμπ -Εγιναν 5 συλλήψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Νέες διαδηλώσεις και επεισόδια κατά του Τραμπ -Εγιναν 5 συλλήψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Νέες διαδηλώσεις και επεισόδια κατά του Τραμπ -Εγιναν 5 συλλήψεις [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ