Κατέρρευσε εξαώροφο κτίριο στην Κένυα -7 νεκροί - iefimerida.gr

Κατέρρευσε εξαώροφο κτίριο στην Κένυα -7 νεκροί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιζώντες αναζητούν τα σωστικά συνεργεία, μετά από την κατάρρευση εξαώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι, το βράδυ της Παρασκευής, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών.

Ηδη, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 7 ανθρώπων, ενώ 120 έχουν διασωθεί, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, φοβόμαστε ότι είναι πολλοί ακόμη. Οι έρευνες συνεχίζονται. Στο σημείο βρίσκονται ένας γερανός και πολλά ασθενοφόρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με την ίδια, το κτίριο κατέρρευσε στις 21:30 στη λαϊκή γειτονιά Χουρούμα του βορειοανατολικού Ναϊρόμπι, την οποία έπληξαν χθες οι πιο ραγδαίες βροχοπτώσεις από την έναρξη της περιόδου των βροχών.

Η καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις του εδάφους σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας της Κένυας.

«Μέχρι στιγμής, 44 άνθρωποι έχουν βγει ζωντανοί από τα συντρίμμια», είπε η εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τον αριθμό των τραυματιών. «Οι ομάδες μας βρίσκονται στο σημείο», όπου «επικρατεί πλήρες χάος», συνέχισε.

Κενυατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το κτίριο βρισκόταν κοντά σε ένα ρέμα.

Νωρίτερα χθες, ένας τοίχος που βρισκόταν γύρω από μια ιδιοκτησία κατέρρευσε λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης σε μια άλλη περιοχή της πρωτεύουσας της Κένυας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μετέδωσαν κενυατικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ναϊρόμπι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ