Γερμανία: Θα εξετάσουμε όλα τα αιτήματα ασύλου μέχρι το τέλος του 2016 - iefimerida.gr

Γερμανία: Θα εξετάσουμε όλα τα αιτήματα ασύλου μέχρι το τέλος του 2016

(Γερμανοί αστυνομικοί εκκενώνουν έναν ξενώνα προσφύγων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Γερμανικές αρχές θα επεξεργαστούν όλες τις αιτήσεις για άσυλο που έχουν κατατεθεί στην χώρα μέχρι το τέλος του 2016, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων.

«Όλα δείχνουν ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό», είπε ο Frank-Jürgen Weise στο ZDF την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι αυτό περιλαμβάνει και την εξέταση παλαιότερων, εκκρεμών υποθέσεων.

Σύμφωνα με την Die Welt, περίπου 400.000 υποθέσεις ασύλου εκκρεμούν, ενώ ακόμη 300.000 άνθρωποι περιμένουν να τους δοθεί ημερομηνία για να ξεκινήσουν και αυτοί την διαδικασία χορήγησης ασύλου.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έφθασαν στη Γερμανία το 2015 μόνο, προκαλώντας ένα τεράστιο, ανεκτέλεστο, υπόλοιπο εκκρεμών αιτήσεων. Ο αριθμός των νέων αφίξεων μειώθηκε σημαντικά κατά τις τελευταίες εβδομάδες, δεδομένου ότι η λεγόμενη «βαλκανική οδός» έκλεισε τον περασμένο μήνα.

«Έχουμε βελτιώσει σημαντικά τον χρόνο αναμονής» υποστήριξε ο Weise. «Η πρόκληση είναι τώρα να αποκατασταθεί η κανονική ροή μέχρι το τέλος του έτους».

Ο επικεφαλής επίσης ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία του θα αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού της στα κεντρικά γραφεία της στη Νυρεμβέργη, αλλά και στα περιφερειακά τμήματα, κατά 7.300 άτομα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο έργο. Η εφημερίδα Die Welt ανέφερε ότι 5.000 άτομα απασχολούνται ήδη σήμερα στο γραφείο μετανάστευσης. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα αναβαθμιστεί και η υποδομή των πληροφοριακών συστημάτων που χρησιμοποιούνται για την διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία αποφασίζει για όλες τις περιπτώσεις. «Αν κάποιος αμφισβητεί την απόφαση ή μπορεί να παρουσιάσει νέα στοιχεία, στη συνέχεια και σε ορισμένες περιπτώσεις, η εξέταση του αιτήματος του μπορεί να παραμείνει ανοικτή», δήλωσε ο Weise.

Ο Weise ανέλαβε την θέση του επικεφαλής τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την παραίτηση του προκατόχου του, ο οποίος και είχε δεχθεί σκληρή κριτική για την ως τότε ανταπόκριση της υπηρεσίας στο αυξημένο έργο της.

Ο Weise ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να εγκαταλείψει τη θέση μέχρι το τέλος του έτους για να επικεντρωθεί στην δουλειά του ως επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την απασχόληση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ