Βελτιωμένο το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη -«Πονοκέφαλος» ο χαμηλός πληθωρισμός - iefimerida.gr

Βελτιωμένο το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη -«Πονοκέφαλος» ο χαμηλός πληθωρισμός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βελτιωμένη εικόνα καταγράφει η Eurostat για την οικονομία της Ευρωζώνης τον Μάρτιο σε ότι αφορά την ανεργία και το ΑΕΠ αλλά ο πληθωρισμός διαμορφώνεται σε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα.

Όπως ανακοινώθηκε η ανεργία στην Ευρωζώνη μειώθηκε τον Μάρτιο στο 10,2% από 10,4% τον Φεβρουάριο. Στην Ε.Ε. των «28» η ανεργία κυμάνθηκε στο 8,8% τον Μάρτιο έναντι 8,9% τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοχεία το ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατέγραψε αύξηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου το α' τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,4% σε τριμηνιαία και κατά 1,4% σε ετήσια βάση.

Αντιθέτως, μεγαλύτερη του αναμενόμενου ήταν η υποχώρηση του πληθωρισμού της ευρωζώνης τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο -0,2% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, έναντι του -0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Εξαιρουμένων των μη επεξεργασμένων τροφίμων και της ενέργειας, ο πληθωρισμός εκτιμάται στο 0,8% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωζώνη ανεργία πληθωρισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ