Ολα είναι στον αέρα, αλλά ο Τσίπρας «βλέπει» σύντομα θετικές εξελίξεις - iefimerida.gr

Ολα είναι στον αέρα, αλλά ο Τσίπρας «βλέπει» σύντομα θετικές εξελίξεις

Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενεση αισιοδοξίας στο εσωτερικό κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, παρότι οι εξελίξεις δεν είναι ευοίωνες.

Ολα είναι στον «αέρα»: Οι θεσμοί αποχώρησαν από την Ελλάδα, η αξιολόγηση ακόμη εκκρεμεί, η «Ανάσταση» για την ελληνική οικονομία δεν ήρθε, οι Ευρωπαίοι αρνήθηκαν το αίτημα Τσίπρα για σύγκληση Συνόδου Κορυφής, το Eurogroup που ζήτησε εναλλακτικά δεν έχει ορισθεί ακόμη. Ομως ο Ελληνας Πρωθυπουργός βλέπει σύντομα θετικές εξελίξεις.

Μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, ο Πρωθυπουργός φέρεται να είπε – σύμφωνα με διαρροή συνεργατών του – πως «η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση».

Προέβλεψε μάλιστα πως «σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» ενώ είχε και μια παραίνεση προς όσους αντιδρούν: «Όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και τούτες τις μέρες εκτίθενται» φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός.

Είναι άγνωστο πού εδράζεται η αισιοδοξία του Αλ. Τσίπρα καθώς:

  • Ακόμη δεν έχει ορισθεί έστω η συνεδρίαση του Eurogroup, ούτε έχει γίνει γνωστό αν ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για να ορισθεί η έκτακτη συνεδρίασή του, όπως ζήτησε η Αθήνα. Το τηλεφωνικό ραντεβού των δύο ανδρών είχε ανανεωθεί για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη.
  • Οι θεσμοί αποχώρησαν από την Αθήνα με μια χλιαρή δήλωση.
  • Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ξεκάθαρα σήμερα πως Αθήνα και δανειστές χρειάζονται επιπλέον χρόνος συζήτηση για τα προληπτικά μέτρα, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνεδριάση του Eurogroup.'
  • Η μόνη «παρήγορη» δήλωση ήρθε από τον Γάλλο επίτροπο Οικονομίας της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε πως «δεν χρειάζεται μια ακριβής και λεπτομερής δέσμη μέτρων αλλά ένας μηχανισμός που θα δείχνει με ακρίβεια πώς θα ληφθούν αυτά τα μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο». Ωστόσο ο Μοσκοβισί είπε πως υπάρχει ακόμα «δουλειά» που πρέπει να γίνει για να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία και πως η εργασία που απομένει «μπορεί και πρέπει να τελειώσει γρήγορα».
     
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ