Αγρια επεισόδια, δακρυγόνα, συλλήψεις και συγκρούσεις στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Αγρια επεισόδια, δακρυγόνα, συλλήψεις και συγκρούσεις στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρότατα επεισόδια και συλλήψεις αυτήν την ώρα στο Παρίσι αλλά και σε άλλες γαλλικές πόλεις.

Εικοσιτέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τους οποίους οι τρεις σοβαρά ενώ υπάρχουν επίσης τραυματίες και μεταξύ των διαδηλωτών ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ πρόσθεσε ότι έγιναν «124 συλλήψεις» σε όλη τη Γαλλία και κάλεσε τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων να «καταδικάσουν με την ίδια αποφασιστικότητα» με εκείνον αυτή τη βία, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία.

Αγρια επεισόδια, δακρυγόνα, συλλήψεις και συγκρούσεις στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Σύμφωνα με την αστυνομία, «300 κουκουλοφόροι διαδηλωτές» επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, την ώρα που σχεδόν 15.000 άνθρωποι (60.000 σύμφωνα με μια συνδικαλιστική ένωση) είχαν κατακλύσει τους δρόμους. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, επισήμανε η ίδια πηγή. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει 58 συλλήψεις στη Μασσαλία και 33 είναι οι τραυματίες στη Ρεν. Ενταση και στη Λυών. Εννιά χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην Νάντη.

Αγρια επεισόδια, δακρυγόνα, συλλήψεις και συγκρούσεις στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Αποφασισμένοι να εξασφαλίσουν την απόσυρση του «απαράδεκτου» σχεδίου μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, δεκάδες χιλιάδες μισθωτοί και φοιτητές κατέβηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους στο Παρίσι και σε δεκάδες άλλες πόλεις της Γαλλίας έπειτα από κάλεσμα επτά συνδικάτων, για τέταρτη φορά μέσα σε δύο μήνες και μερικές ημέρες πριν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση.

Αγρια επεισόδια, δακρυγόνα, συλλήψεις και συγκρούσεις στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιείται εν μέσω τεταμένου κλίματος, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν σημειωθεί επεισόδια στο περιθώριο διαδηλώσεων, παρά τη σημαντική ανάπτυξη δυνάμεων της τάξης στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου.

Αγρια επεισόδια, δακρυγόνα, συλλήψεις και συγκρούσεις στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Στο αεροδρόμιο Ορλί της πρωτεύουσας, το δεύτερο μεγαλύτερο της Γαλλίας, οι αεροπορικές εταιρίες είχαν ειδοποιηθεί να περικόψουν το 20% των πτήσεων, αν και η κυκλοφορία διεξάγεται ως επί το πλείστον κανονικά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, βόρεια του Παρισιού.

Αγρια επεισόδια, δακρυγόνα, συλλήψεις και συγκρούσεις στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 4

Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά στην Εθνοσυνέλευση την ερχόμενη Τρίτη (3 Μαΐου).

Η υπουργός Εργασίας Μιριάμ Ελ Χομρί έχει αφαιρέσει κάποιες από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις προκειμένου το κείμενο να γίνει αποδεκτό.

Αγρια επεισόδια, δακρυγόνα, συλλήψεις και συγκρούσεις στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 5

Με τα συλλαλητήρια για την Εργατική Πρωτομαγιά που οργανώνονται παραδοσιακά την 1η Μαΐου, οι αντιτιθέμενοι στο εργασιακό νομοσχέδιο ελπίζουν ότι θα συνεχίσουν την κινητοποίηση και γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στο ενδεχόμενο ενός κινήματος με ευρύτερη βάση, ακόμη και κυλιόμενων απεργιών.

Αγρια επεισόδια, δακρυγόνα, συλλήψεις και συγκρούσεις στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρίσι συγκρούσεις ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ