Η Μόσχα απειλεί να απαγορεύσει το κεμπάπ -Ξεσηκώθηκαν οι Ρώσοι - iefimerida.gr

Η Μόσχα απειλεί να απαγορεύσει το κεμπάπ -Ξεσηκώθηκαν οι Ρώσοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχές της Μόσχας απειλούν να θέσουν εκτός νόμου το αγαπημένο κεμπάπ των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι οι πάγκοι που τα πωλούν απέτυχαν επανειλημμένα να συμμορφωθούν με τα πρότυπα υγιεινής.

«Θα αδειάσουμε τους δρόμους από τα κεμπάπ. Θα εξαφανιστούν εντελώς», είπε ο αξιωματούχος της πόλης, Αλεξέι Νεμέριουκ, στον ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό Komsomolskaya Pravda. Ο επικεφαλής του τομέα υπηρεσιών και εμπορίου της Μόσχας συμπλήρωσε ότι οι ιδιοκτήτες των πάγκων αρνούνται «να επωμιστούν ακόμη και το μικρότερο κόστος της διατήρησης των σωστών προτύπων υγιεινής».

Τι κι αν ο Νεμέριουκ αργότερα υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν, τα λεγόμενά του ήταν αρκετά για να ξεσηκωθούν οι Μοσχοβίτες. Με hashtag που μπορεί να μεταφραστεί ως «το κεμπάπ θα επιζήσει», οι κάτοικοι της πόλης ξέσπασαν στο Twitter.

Κάποιοι συνέκριναν τον δήμαρχο της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν με τον Ιβάν τον Τρομερό, ο οποίος σκότωσε τον γιο του. Αλλοι ζητούσαν την «έξοδο» του κεμπάπ στην Αγία Πετρούπολη ή το Μινσκ και κάποιοι αστειεύονταν για το πού θα έκρυβαν το κρέας τους από την αστυνομία.

Αλλος χρήστης αρνήθηκε να πιστέψει τις απειλές, αστειευόμενος ότι είναι πιο πιθανό να γίνει ο Αλεξέι Ναβάλνι- ηγέτης της αντιπολίτευσης- δήμαρχος, παρά να εξαφανιστούν οι πάγκοι με το κεμπάπ.

Από το 2007 οι αρχές της Μόσχας διακηρύττουν ότι θα σταματήσουν την πώληση αυτού του εδέσματος στους δρόμους. Το 2010 ο Σομπιάνιν, νεοεκλεγείς δήμαρχος τότε, διέταξε το γκρέμισμα όλων των πάγκων, κάτι που δεν προχώρησε.

Πάντως, οι δημοτικές αρχές δεν τα έχουν βάλει μόνο με το κεμπάπ. Ο Νεμέριουκ προειδοποίησε ότι θα εξαφανιστούν και οι πάγκοι που πωλούν παγωτό στους δρόμους.

Φωτογραφία: Twitter @batsuev

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κεμπάπ Μόσχα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ