Χωρίς αντίπαλο ο Αυγενάκης για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ -Ο μόνος υποψήφιος - iefimerida.gr

Χωρίς αντίπαλο ο Αυγενάκης για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ -Ο μόνος υποψήφιος

(EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα είναι τελικά ο μοναδικός διεκδικητής της θέσης του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής Ηρακλείου ήταν ο μοναδικός που υπέβαλε υποψηφιότητα, μέχρι τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, οπότε και εξέπνευσε η σχετική προθεσμία. Η πολιτική επιτροπή του κόμματος συνεδριάζει τη Μ. Τετάρτη, για την εκλογή του νέου γραμματέα, μετά από την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου. Από τον Ιανουάριο του 2016 ο κ. Αυγενάκης ήταν ο αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η υποψηφιότητα του κ. Αυγενάκη συνοδεύεται από περισσότερες από 50 υπογραφές. Ανάμεσά τους εκείνες των δύο αντιπροέδρων του κόμματος, Αδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και του Βασίλη Κικίλια και του βουλευτή των Σερρών Κώστα Καραμανλή.

Αυτό που απομένει να φανεί είναι αν την Μ. Τετάρτη η εκλογή του θα γίνει με κανονική διαδικασία ή διά βοής. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ανέφεραν ότι πρόθεσή τους είναι να στηθούν κανονικά κάλπες, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η εκλογή να γίνει διά βοής αν τα μέλη της πολιτικής επιτροπής διατυπώσουν σχετικό αίτημα. Αλλωστε, υπάρχει προηγούμενο, με την εκλογή του κ. Παπαμιμίκου.

Αύριο πάντως δεν θα γίνει η εκλογή των μελών της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος, κάτι που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Ενώ για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ υπάρχει μία υποψηφιότητα, για τα τέσσερα αιρετά μέλη της εκτελεστικής γραμματείας δεν αποκλείεται να δούμε «μάχη» τάσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λευτέρης Αυγενάκης γραμματέας ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ