ΝΔ: Η διανομή της φτώχειας στο ασφαλιστικό δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη - iefimerida.gr

ΝΔ: Η διανομή της φτώχειας στο ασφαλιστικό δεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή επίθεση στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης έκανε ο εισηγητής της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου κατηγορώντας την ότι δημιούργησε με τις πολιτικές της «ένα εκρηκτικό δημοσιονομικό "κοκτέιλ"», φέρνοντας όπως είπε, μέτρα ύψους 12,5 δισ. ευρώ, μέσα σε ένα χρόνο κυβέρνησης.

Εξάλλου, χαρακτήρισε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «κερασάκι στη τούρτα» των αντιλαϊκών μέτρων.

Όπως υποστήριξε ο κ. Οικονόμου, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχονται μέτρα1,8 δισ. ευρώ για το ασφαλιστικό, 1,8 δισ. οι έμμεσοι φόροι και 1,8 δισ. οι άμεσοι φόροι, ενώ έκανε λόγο για «ψευδεπίγραφα λάβαρα» σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί δίκαιης κατανομής των βαρών.

«Με τις πολιτικές σας δημιουργήσατε μια εξωπραγματική απαράδεκτη αστοχία. Πέσατε έξω. Και το ασφαλιστικό είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ο εισηγητής της ΝΔ χαρακτήρισε την εθνική σύνταξη «φιλοδώρημα» και έκανε λόγο για «πολιτική κουτοπονηριά της κυβέρνησης», ενώ επέκρινε έντονα την κυβέρνηση που κόβει το ΕΚΑΣ και τα επιδόματα.

«Είναι μια κλασσική παλαιού τύπου κουτοπονηριά για να αποφύγετε τον σκόπελο του πολιτικού κόστους. Δημιουργείτε αφόρητες συμπληγάδες για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μηχανικούς, δικηγόρους, γιατρούς. Δεν χτυπάτε την πλουτοκρατία όπως ισχυρίζεστε, ούτε κάνετε κοινωνική δικαιοσύνη. Στην διανομή της φτώχειας δεν μπορεί να υπάρχει δικαιοσύνη. Ο πιο αδύναμος θα πληρώσει τη νύφη. Ενώ ήρθατε με μεγαλεπήβολες εξαγγελίες, γίνατε οι σφαγείς των χαμηλών συντάξεων και εισοδημάτων», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου και κατέληξε λέγοντας:

«Εμείς θα καταθέσουμε δική μας πρόταση, που είναι σε τελείως διαφορετική λογική, για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά να ξέρετε ότι αυτό το έκτρωμα που καταδυναστεύει και διαλύει τα χαμηλά στρώματα δεν θα το υποστηρίξουμε».

Το ασφαλιστικό – φορολογικό ψηφίστηκε επί της Αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ενώ καταψήφισαν η Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Χ.Α. και Ένωση Κεντρώων.

Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής θα συνεχίσει το πρωί της Πέμπτης μετά το Πάσχα με συζήτηση επί των άρθρων, και την επόμενη μέρα, Παρασκευή 6 Μαΐου θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βασίλης Οικονόμου ασφαλιστικό ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ