Η Champs-Elysees κλειστή για τα αυτοκίνητα την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα - iefimerida.gr

Η Champs-Elysees κλειστή για τα αυτοκίνητα την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: PIXABAY
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα θα απαγορεύεται η διέλευση των αυτοκινήτων από την πιο διάσημη λεωφόρο του Παρισιού, τη Champs-Elysees, έπειτα από απόφαση της δημάρχου Αν Ινταλγκό.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στη μήκους 2 χιλιομέτρων λεωφόρο για πρώτη φορά την Κυριακή 8 Μαΐου και όχι την 1η Μαΐου, ενώ συμπίπτει και με τις ημέρες που τα μουσεία της πόλης είναι δωρεάν για το κοινό.

Στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Paris Respire» έρχονται να προστεθούν στις 13 οδούς, που ήδη εναπόκεινται σε κυκλοφοριακούς περιορισμούς, 9 ακόμα οι οποίες κάθε Κυριακή και σε κάθε αργία θα χρησιμοποιούνται μόνο από τους πεζούς.

Η Ινταλγκό, σοσιαλίστρια, έχει αποφασίσει να λάβει μέτρα για το νέφος που καλύπτει τη γαλλική πρωτεύουσα και αυτή είναι μία από τις βασικές της προτεραιότητες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι υπεύθυνη για περίπου 42.000 πρόωρους θανάτους στη Γαλλία κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ