Τι δεν πρέπει να κάνετε σε μια συνέντευξη για δουλειά - iefimerida.gr

Τι δεν πρέπει να κάνετε σε μια συνέντευξη για δουλειά

Φωτογραφία: Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δεδομένες τις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες στη αγορά εργασίας, ακόμη κι αν καταφέρετε να έχετε μία συνέντευξη για εργασία, μπράβο σας..

Ωστόσο, αν αυτό συμβεί, που είναι πολύ θετικό, θα πρέπει να αποφύγετε κάποια λάθη που γίνονται στις συνεντεύξεις έτσι ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να είστε εσείς που θα επιλεγείτε για την θέση.

Για τον λόγο αυτό, σας παραθέτουμε δέκα πράγματα που θα πρέπει σίγουρα να προσπαθήσετε να αποφύγετε:

  • Μην αργήσετε στο ραντεβού σας

Για την ακρίβεια το να είστε στην συνέντευξη 10 λεπτά νωρίτερα, θα σας δώσει χρόνο να προετοιμαστείτε ψυχολογικά.

  • Μην πάτε χωρίς προετοιμασία

Αφιερώστε χρόνο να μάθετε στοιχεία της εταιρείας και της θέσης για την οποία έχετε κάνει αίτηση. Συγκεντρώστε μερικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να ξέρετε τι ερωτήσεις πρόκειται να σας απευθύνουν.

  • Μην καθίσετε, αν δεν σας πουν

Μερικές φορές οι μικρές κινήσεις, μπορεί να αποβούν μοιραίες. Είναι σημαντικό να μην καθίσετε μέχρι να σας το προτείνουν και να σας το υποδείξουν.

  • Αφεθείτε ελεύθερος

Μπορεί να ακούγεται τρομερά οπισθοδρομικό, αλλά η στάση του σώματος, παίζει σημαντικό ρόλο. Δώστε την εντύπωση ενός ώριμου και έμπειρου ανθρώπου με έντονη αυτοπεποίθηση.

  • Μην σχολιάζετε αρνητικά παλιούς εργοδότες

Να είστε ειλικρινείς και να κάνετε θετικά σχόλια, όταν πρόκειται να συζητήσετε για προηγούμενους εργοδότες σας. Ο κόσμος είναι μικρός και δεν είναι απίθανο ο πιθανός εργοδότης σας να έχει προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις με κάποιο πρώην εργοδότη σας.

  • Μην συζητήσετε για χρήματα

Μην αναφέρετε χρήματα, εκτός και αν σας ζητηθεί από τον πιθανό εργοδότη. Μια πρόωρη αναφορά στα χρήματα από εσάς , στέλνει το λάθος μήνυμα.

  • Μιλήστε καθαρά

Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά, μιλήστε καθαρά και να έχετε επαφή με τα μάτια. Να θυμάστε, η καλή επικοινωνία είναι μια ικανότητα που μπορείτε να εξασκήσετε. Αν είχατε πρόβλημα στο παρελθόν, βρείτε τρόπους για να μιλάτε πιο αποτελεσματικά.

  • Μην μιλάτε σαν να κάνετε ερώτηση

Είναι μια ενοχλητική γλωσσική συνήθεια κατά την οποία οι προτάσεις εκφέρονται σαν ερωτήσεις («Απολαμβάνω πραγματικά την δουλειά μου, αλλά νομίζω ότι είμαι έτοιμος για κάτι πιο δύσκολο;»). Αυτός ο τρόπος έκφρασης δηλώνει έλλειψη αυτοπεποίθησης.

  • Μην προσπερνάτε ερωτήσεις

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είναι πολύ πιθανό να σας ρωτήσουν αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη θέση ή την εταιρεία. Μην ντραπείτε.

  • Μην αφήσετε το τηλέφωνό σας ανοιχτό

Φυσικά, όσο δεδομένο κι αν ακούγεται, είναι μείζονος σημασίας να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης και να θυμάστε, πως ακόμα και η δόνηση μπορεί να αποσπάσει την προσοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνέντευξη εργασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ