Η Δανία «ζήλεψε» τη Βρετανία -Οι ακροδεξιοί θέλουν δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ - iefimerida.gr

Η Δανία «ζήλεψε» τη Βρετανία -Οι ακροδεξιοί θέλουν δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ

(ΑΠΕ/ EPA)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Δανία θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των Βρετανών και να κάνει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, πρότεινε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος.

Ο Κρίστιαν Τούλεσεν Νταλ έγραψε στην ιστοσελίδα του ότι η Δανία θα πρέπει να προσπαθήσει να κερδίσει παρόμοιες υποχωρήσεις από την ΕΕ, αν η Βρετανία ψηφίσει να παραμείνει στην Ενωση, στο δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.

Αν το κοινοβούλιο της Δανίας δεν συμφωνήσει με τη μεταρρυθμισμένη σχέση με την ΕΕ «τότε γιατί να μην ζητήσουν από τους Δανούς να αποφασίσουν, μέσω δημοψηφίσματος», έγραψε ο Τούλεσεν Νταλ.

Αν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ του Brexit, υποστηρίζει ο ακροδεξιός ηγέτης, θα μπορούσε να σφυρηλατήσει μία συμφωνία με την ΕΕ, βασισμένη στη στενή συνεργασία. Αυτό θα ήταν «πιθανότατα» μία ενδιαφέρουσα θέση για την Δανία και άλλες χώρες μπορεί επίσης να την βρουν ελκυστική, έγραψε ο ίδιος.

Το ακροδεξιό κόμμα της Δανίας δεν είναι ενάντια στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ, αλλά θέλει μικρότερη ανάμειξη σε εθνικά ζητήματα. Εχει 37 έδρες στο κοινοβούλιο το 179 και ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στις εκλογές του 2015, αλλά δεν μετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού.

Η Δανία, που όπως και η Βρετανία εξαιρείται από αρκετούς νόμους της ΕΕ, έχει στηρίξει τις απαιτήσεις του Ντέιβιντ Κάμερον για μία μεταρρυθμισμένη σχέση με την ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ