Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον ειδικές δυνάμεις στη Συρία -Το ανακοίνωσε ο Ομπάμα - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον ειδικές δυνάμεις στη Συρία -Το ανακοίνωσε ο Ομπάμα

(φωτογραφία: Hauke-Christian Dittrich/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι 250 επιπλέον άνδρες των ειδικών δυνάμεων της χώρας θα σταλούν στη Συρία τις επόμενες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Ανόβερο της Γερμανίας, σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση του ISIS.

«Ακριβώς όπως έχει εγκριθεί η συμπληρωματική στήριξη των ιρακινών δυνάμεων εναντίον του χαλιφάτου, έχω αποφασίσει την αύξηση της στρατιωτικής υποστήριξης των τοπικών δυνάμεων που αγωνίζονται ενάντια στους τζιχαντιστές στη Συρία», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Δεδομένης της μέχρι τώρα επιτυχίας των δυνάμεων που βρίσκονται ήδη στο έδαφος, έχω αποφασίσει την ανάπτυξη έως και 250 επιπλέον στελεχών των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Συρία, για να διατηρηθεί αυτή η δυναμική», είπε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα λάβουν μέρος σε μάχες, αλλά θα μετέχουν στην απαραίτητη εκπαίδευση και κατάρτιση για την ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων. Ο Πρόεδρος ωστόσο τόνισε ότι θα συνεχίσει την διπλωματική οδό για να δοθεί λύση για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου της Συρίας.

«Ακριβώς όπως παραμένουμε αμείλικτοι στο στρατιωτικό μέτωπο, έτσι και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από τη διπλωματία για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, επειδή η δυστυχία των ανθρώπων στη Συρία πρέπει να τελειώσει και αυτό απαιτεί μια αποτελεσματική πολιτική μετάβαση», είπε ο Ομπάμα.

Το σχέδιο προβλέπει για τις πρόσθετες δυνάμεις των ΗΠΑ να «συμβουλεύουν και να βοηθούν» τις συμμαχικές δυνάμεις στην περιοχή, όπως οι μαχητές της αντιπολίτευσης και οι δυνάμεις των Κούρδων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος ΗΠΑ Ομπάμα Συρία Isis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ