Η Τουρκία απέλασε 3.300 ξένους για σχέσεις με τζιχαντιστές -Απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε 41.000 - iefimerida.gr

Η Τουρκία απέλασε 3.300 ξένους για σχέσεις με τζιχαντιστές -Απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε 41.000

(ΑΠΕ/ EPA/ LEGNAN KOULA)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαζικές απελάσεις έχει κάνει η Τουρκία, ενώ παράλληλα απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε χιλιάδες ξένους πολίτες, στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει απελάσει περισσότερους από 3.300 ξένους πολίτες, καθώς ήταν ύποπτοι για σχέσεις με οργανώσεις τζιχαντιστών και το ISIS κατά κύριο λόγο, ενώ σε άλλους 41.000 ξένους απαγορεύθηκε η είσοδος στην Τουρκία.

Επιπλέον, έχουν γίνει συνεντεύξεις σε 9.500 ανθρώπους, κατά την άφιξή τους στη χώρα και σε περίπου 2.000 από αυτούς απαγορεύθηκε στη συνέχεια η είσοδός τους στην Τουρκία. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Καλίν, περίπου 2.770 ύποπτοι- ανάμεσά τους 1.232 ξένοι πολίτες- συνελήφθησαν και σε 954 περιπτώσεις ασκήθηκε σε βάρος τους δίωξη.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως αναφέρει το Associated Press, ενώ οι τουρκικές αρχές αρνούνται να αποκαλύψουν τις εθνικότητες των ύποπτων για σχέσεις με τζιχαντιστές ή σε ποιες χώρες απελάθηκαν.

Παράλληλα, το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο- επικαλούμενο πηγές στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας- ανέφερε ότι από τον Ιανουάριο περίπου 900 ύποπτοι για σχέσεις με τον ISIS έχουν σκοτωθεί από τουρκικά πυρά και αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ