Γιατί απέτυχε η Ζόε Σαλντάνα να παίξει τη «θεά» Nina Simone [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί απέτυχε η Ζόε Σαλντάνα να παίξει τη «θεά» Nina Simone [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα γραφεί στα χρονικά του Χόλιγουντ ως μια από τις πιο αποτυχημένες μεταφορές στον κινηματογράφο η ταινία «Nina», στην οποία τον ρόλο της μεγάλης πιανίστριας και τραγουδίστριας της τζαζ Nina Simone παίζει η Zoe Saldana.

Η ταινία βγήκε στις αίθουσες στις 22 Απριλίου, αλλά οι κριτικοί την είχαν ήδη σκοτώσει εδώ και ένα μήνα, όταν κυκλοφόρησε το τρέιλερ. Ολοι διαπίστωσαν ότι η Δομινικανή Zoe Saldana δεν έχει ούτε καν το χρώμα προσώπου για να ενσαρκώσει τη μαύρη θεά της τζαζ Nina Simone.

Γιατί απέτυχε η Ζόε Σαλντάνα να παίξει τη «θεά» Nina Simone [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το πιο απίστευτο είναι ότι ο σκηνοθέτης έβαψε τη Zoe Saldana μαύρη για να μοιάσει στην ηρωίδα που ήθελε να ζωντανέψει στο πανί!
Η Zoe Saldana είναι μιγάς, κοντή και αδύνατη, ενώ η Nina Simone ήταν μαύρη, ψηλή και πληθωρική. Η ηθοποιός έχει λεπτά χαρακτηριστικά ενώ η τραγουδίστρια της τζαζ είχε επίσης πολύ πληθωρικά χαρακτηριστικά. Ποιά μύγα τσίμπησε την σκηνοθέτιδα της ταινίας, Cynthia Mort;

Γιατί απέτυχε η Ζόε Σαλντάνα να παίξει τη «θεά» Nina Simone [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Οι κριτικοί ανακάλυψαν, επιπλέον, ότι η σκηνοθέτις όχι μόνο έβαψε το πρόσωπο της Zoe Saldana, αλλά της φύτεψε και ψεύτικη μύτη για να της προσδώσει χαρακτηριστικά μαύρης γυναίκας. Κανείς δεν κατανόησε γιατί η σκηνοθέτις δεν κάλεσε μια μαύρη ηθοποιό του Χόλιγουντ, υπάρχουν τόσες πολλές.
Η ταινία "Nina", βασίζεται στην βιογραφία της μεγάλης τραγουδίστριας που άφησε εποχή με τραγούδια όπως "I Put A Spell On You", 1992, στο οποίο αναφέρεται στην καριέρα της και σχολιάζει τους δαίμονες που την ακολουθούσαν.
Ακόμη και η κόρη της Nina Simone, Simone Kelly, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για την επιλογή της ηθοποιού στον ρόλο της μητέρας της. Προσπάθησε, βέβαια, να διαφυλάξει την Zoe Saldana, η οποία δέχεται άγριες επιθέσεις και μίλησε γι'αυτό στο Time Magazine.
«Είναι λυπηρό ότι η Zoe Saldana δέχεται τόσο άγριες επιθέσεις όταν ξέρουμε ότι δεν ευθύνεται για την όλη κατάσταση», δήλωση η επίσης τραγουδίστρια και ηθοποιός κόρη της Nina Simone.

Γιατί απέτυχε η Ζόε Σαλντάνα να παίξει τη «θεά» Nina Simone [εικόνες] | iefimerida.gr 2


«Σίγουρα έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και δεν ευθύνεται για το σενάριο και τα ψέμματα που λέγονται στην ταινία», πρόσθεσε η Simone Kelly.
«Η ταινία αφηγείται μια σχέση της μητέρας μου με τον Clifton Henderson η οποία δεν υπήρξε ποτέ. Ο Henderson ήταν γκέη. Ολο το σενάριο είναι φλου από την αρχή και δεν έχει καμία σχέση με την ζωή της μητέρας μου, αυτό όλοι το ξέρουν», είπε η Simone Kelly.
«Υπάρχουν πολλές μαύρες και υπέροχες γυναίκες που θα μπορούσαν να ενσαρκώσουν καλύτερα τη μητέρα μου στον κινηματογράφο, με ένα καλό σενάριο, καλή ομάδα και αληθοφάνεια. Αυτή η ταινία δεν έχει κανένα από αυτά τα κριτήρια» κατέληξε η Simone Kelly.

Η Nina Simone γεννήθηκε το 1933 στην πόλη Τράιον της Νότιας Καρολίνας. Στα εννιά της τραγουδούσε γκόσπελ και έπαιζε πιάνο στην τοπική εκκλησία και σε σύντομο διάστημα είχε ανακηρυχθεί "μουσικό θαύμα". Θεωρείται θρύλος στη μαύρη μουσική και ανέμειξε την κλασική μουσική (Μπαχ), με τα γκόσπελ και την τζαζ.

Γιατί απέτυχε η Ζόε Σαλντάνα να παίξει τη «θεά» Nina Simone [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Άρχισε να γίνεται γνωστή στο ευρύτερο κοινό το 1959 ερμηνεύοντας σε διασκευή το "I Loves You Porgy" (από το μιούζικαλ Porgy And Bess) του Τζωρτζ Γκέρσουϊν, το οποίο ήταν και η μοναδική της επιτυχία που θα εισερχόταν στο αμερικανικό Top 40.

Ακούστε το τραγούδι-θρύλο:

Ακολούθησε το «My Baby Just Cares For Me» ένα από τα διασημότερα τραγούδια στον κόσμο, ως σήμερα.

Γιατί απέτυχε η Ζόε Σαλντάνα να παίξει τη «θεά» Nina Simone [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ