The Times: Παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο Ελληνικό - iefimerida.gr

The Times: Παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο Ελληνικό

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κακοποίηση παιδιών βρίθει στους καταυλισμούς προσφύγων της Ελλάδας. Σε αυτό το συμπέρασμα, που αποτελεί και τον τίτλο του ρεπορτάζ, καταλήγει η βρετανική «The Times».

Το δημοσίευμα επικεντρώνεται κυρίως στην κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό, στο ξεχασμένο αεροδρόμιο όπου τους τελευταίους μήνες έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

«Όταν τα φώτα σβήνουν στη σπηλαιώδη αίθουσα αναχωρήσεων του εγκαταλελειμμένου αεροδρομίου στο Ελληνικό κάθε βράδυ, η Gulruz Tajik, όπως και οι περισσότερες Αφγανές μητέρες εδώ, μαζεύει τα παιδιά της. Τα σκεπάζει, μερικές φορές τους ψιθυρίζει ένα τραγούδι. Τα φιλάει για καληνύχτα. Παρ' όλα αυτά, καθώς τα τρία της παιδιά κοιμούνται, η κ. Tajik μένει άγρυπνη, φυλάγοντας την πόρτα από φερμουάρ του καινούργιου της σπιτιού εδώ και δύο μήνες», περιγράφει το δημοσίευμα που φιλοξενεί και τα λόγια της 35χρονης μητέρας και χήρας. Όπως εξηγεί, μένει ξύπνια γιατί «περίεργα πράγματα συμβαίνουν εδώ μετά τα μεσάνυχτα».

The Times: Παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο Ελληνικό | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στα κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα, όπως προκύπτει από μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών, έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, με τους «Times» να κάνουν λόγο ακόμα και για «έκρηξη» των περιστατικών αυτών.

Πρόσφατο παράδειγμα, άλλωστε, αποτελεί το τελευταίο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας, του βιασμού ενός 13χρονου αγοριού από Αφγανό μέσα στο hotspot της Χίου. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15 Απριλίου, ο δράστης συνελήφθη και το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Χίου, όπου το παρακολουθεί ειδικός παιδοψυχολόγος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ