Σοκ στην Αυστρία: Νίκη του ακροδεξιού υποψηφίου στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών - iefimerida.gr

Σοκ στην Αυστρία: Νίκη του ακροδεξιού υποψηφίου στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O υποψήφιος του ακροδεξιού και αντιμεταναστευτικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ επικρατεί κατά πολύ έναντι των συνυποψηφίων του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την καταμέτρηση, αλλά και τα exit polls.

Ο Νόρμπερτ Χόφερ συγκεντρώνει πάνω από 35% βάσει της μέχρι στιγμής καταμέτρησης που φθάνει περίπου στο 50% των εκλογικών τμημάτων.

Οι δύο ανεξάρτητοι υποψήφιοι, ο πρώην πρόεδρος των Πρασίνων Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν και η δικαστικός Ίρμγκαρντ Γκρις ακολουθούν κοντά στο 20%, ενώ τις λιγότερους ψήφους φαίνεται να έχουν οι υποψήφιοι του δικομματικού κυβερνώντος συνασπισμού.

Ο εκλογικός θρίαμβος του Νόρμπερτ Χόφερ συνιστά την καλύτερη επίδοση των Ελευθερών από τη σύστασή τους μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η προηγούμενη ισχυρότερη επίδοση είχε φθάσει το ποσοστό του 27% στις εκλογές που καθόρισαν τη συμμετοχή της Αυστρίας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο δεύτερος γύρος αναμένεται να είναι πιο αμφίρροπος, καθώς οι Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν ή της Ίρμγκραντ Γκριν θα κάνουν τα πάντα για την πρώτη θέση.

Ο λόγος που ο Νόρμπερτ Χόφερ κατάφερε να πάρει εύκολα την πρωτιά είναι ξεκάθαρα η προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη χαρίζοντας έτσι το ποσοστό 32% έναντι 20% του δεύτερου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστρία Ακροδεξιά Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ