Επιπλέον κυρώσεις κατά της Β. Κορέας ζητά η Γαλλία -Για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου - iefimerida.gr

Επιπλέον κυρώσεις κατά της Β. Κορέας ζητά η Γαλλία -Για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

(ΑΠΕ/ EPA/ KCNA)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να επιβληθούν νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας ζήτησε η Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ενωση, έπειτα την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να υιοθετήσει μια σθεναρή στάση και μια ενωμένη αντίδραση, ώστε η Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις προκλήσεις στις οποίες προβαίνει», ανέφερε με ανακοίνωση του εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Συγκεκριμένα, η Γαλλία καλεί την ΕΕ να επιβάλει μονομερώς επιπλέον κυρώσεις», τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας πως αν επιβεβαιωθεί η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου, αυτή θα αποτελεί μια νέα παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας KCNA μετέδωσε πως η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, την οποία επιθεώρησε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν και είχε «μεγάλη επιτυχία», δίνοντας στη χώρα «ακόμη ένα μέσο για μια ισχυρή πυρηνική επίθεση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πύραυλος Β. Κορέα Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ