Γερμανικό Ινστιτούτο Οικ. Ερευνών: Αναπόφευκτο το «κούρεμα» χρέους -Θα γίνει έστω και με άλλη ονομασία - iefimerida.gr

Γερμανικό Ινστιτούτο Οικ. Ερευνών: Αναπόφευκτο το «κούρεμα» χρέους -Θα γίνει έστω και με άλλη ονομασία

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βέβαιος ότι θα γίνει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δηλώνει ο Μάρτσελ Φράτσερ, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών.

«Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα γίνει "κούρεμα", έστω και αν δεν το ονομάσουν έτσι. Το θέμα είναι μάλλον αν αυτό το "κούρεμα" θα αποφασισθεί ήδη στους επόμενους μήνες ή αργότερα», δήλωσε ο οικονομολόγος και άτυπος σύμβουλος της Ανγκελα Μέρκελ, στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού συγκροτήματος Funke.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της σύνδεσης των επιτοκίων με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ώστε να δοθούν στην ελληνική κυβέρνηση ισχυρότερα κίνητρα για μεταρρυθμίσεις. Ακόμη, εκτίμησε ότι ο κίνδυνος του Grexit έχει σαφώς μειωθεί και εν τω μεταξύ είναι πολύ απίθανο να συμβεί, «διότι η μεγάλη πλειοψηφία στην Ευρώπη αντιλαμβάνεται, ολοένα και περισσότερο και στη Γερμανία, ότι το ευρώ είναι δύναμη και άγκυρα σταθερότητας στην Ελλάδα και όχι αδυναμία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ «κούρεμα» χρέους grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ