Παίκτες που κέρδισαν 2 τρόπαια σε ένα μήνα – Πρωταθλητριών και EURO σε μια σεζόν - iefimerida.gr

Παίκτες που κέρδισαν 2 τρόπαια σε ένα μήνα – Πρωταθλητριών και EURO σε μια σεζόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλησιάζει το φινάλε της ποδοσφαιρικής σεζόν με το Champions League να βρίσκεται στα ημιτελικά και τους ομοσπονδιακούς προπονητές να προετοιμάζουν τα πλάνα τους για το EURO στα γήπεδα της Γαλλίας. Το eifimerida.gr κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και σας παρουσιάζει τους ελάχιστους παίκτες που κατέκτησαν Κύπελλο Πρωταθλητριών και EURO μαζί.

Είναι σπάνιο. Γι'αυτό όμως και έχουν περάσει στην ιστορία. Ελάχιστοι ποδοσφαιριστές έχουν καταφέρει να πανηγυρίσουν κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ή του νεότερου Champions League και λίγες εβδομάδες μετά την κορυφή της Ευρώπης με την εθνικής τους ομάδα.

Εχει συμβεί μόλις τρεις φορές στην ιστορία του EURO. Δύο φορές από Ισπανούς και μία από Ολλανδούς. Με μια μικρή λεπτομέρεια. Αφορά μονο τους παίκτες που κατάφεραν να αγωνιστούν και στους δύο τελικούς και τελικά πανηγύρισαν το τρόπαιο. Γιατί υπάρξαν και οι άτυχοι. Οπως για παράδειγμα ο Νικολά Ανελκά, ο οποίος ναι μεν κατέκτησε το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2000 όμως δεν αγωνίστηκε στο EURO 2000 με τη Γαλλία αν και βρισκόταν στην αποστολή. Το ίδιο συνέβη και με τον Βιμ Κιφτ, ο οποίος το 1988 αποτελούσε βασικό στέλεχος της PSV Αϊντχόφεν αλλά έμεινε στον πάγκο σε όλο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Σε όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις, κανένας ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να κατακτήσει ταυτόχρονα Κύπελλο Πρωταθλητριών και EURO ταυτόχρονα.

Παίκτες που το πέτυχαν
1964:Λουίς Σουάρεθ – Πρωταθλητριών με Ίντερ και EURO με Ισπανία
1988: Χανς Φαν Μπρόκελεν, Ρόναλντ Κούμαν, Μπέρι φαν Αρλε, Χέραλντ Φάνενμπουργκ – Πρωταθλητριών με PSV Αϊντχόφεν και EURO με την Ολλανδία
2012: Φερνάντο Τόρες, Χουάν Μάτα – Champions League με την Τσέλσι και EURO με την Ισπανία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 Champions League κύπελλο πρωταθλητριών
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ