Souping: Η νέα δίαιτα με τις σούπες που έχει γίνει μανία! - iefimerida.gr

Souping: Η νέα δίαιτα με τις σούπες που έχει γίνει μανία!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η νέα τάση που, όπως όλα δείχνουν, θα εκθρονίσει τους χυμούς. Το souping -ελληνιστί το να αντικαθιστάς ένα γεύμα με μία σούπα λαχανικών- θα γίνει η νέα μόδα που θα ακολουθήσουν όσοι θέλουν να κάνουν αποτοξίνωση ή να αδυνατίσουν.

Για να το θέσουμε πιο απλά, πρόκειται για δίαιτα σε υγρή μορφή, αλλά δεν είναι τόσο τρομακτική όσο νομίζεις. Απλά αντικαθιστάς τα γεύματα που θα έπαιρνες κανονικά με μία σούπα. Δηλαδή, ακόμα τρως χωρίς το φαγητό σου να έχει στέρεη μορφή.

Στο εξωτερικό, όσοι ακολουθούν αυτή την τάση συνήθως παίρνουν έτοιμες συσκευασμένες σούπες ή τις παραγγέλνουν από εστιατόρια, στην Ελλάδα, όμως, και σε άλλες χώρες, μπορούμε να αγοράσουμε τα λαχανικά μας και να τα μαγειρέψουμε.

Πόσο καλή είναι όμως για την υγεία σου; Όπως εξηγεί το POPSUGAR, τα οφέλη από μία τέτοια διατροφή είναι πολλά, εκτός το χάσιμο κιλών για το οποίο η κατανάλωση σούπας αποτελεί μία από τις πιο ιδανικές αρχές.

Η ιδέα πίσω από το souping είναι να καταφέρεις να μειώσεις τις θερμίδες που λαμβάνεις χωρίς να έχεις αυτό το διαρκές συναίσθημα μη κορεσμού. Ανάλογα με τα συστατικά που θα επιλέξει κανείς, θα γίνουν υγιεινές, ενώ είναι σαν σμούθι, αλλά σε αλμυρή γεύση. Ταυτόχρονα, αν κάποιος προτιμήσει να βάλει πολλά λαχανικά μέσα, η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες θα τον κρατήσει χορτάτο για περισσότερες ώρες.

Επιπλέον, το να τρώει κανείς την τροφή σε μορφή σούπας είναι προτιμότερο από το να πίνει απλά χυμούς γιατί δεν απομακρύνονται οι φυτικές ίνες. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι βοηθάει στην καλύτερη πέψη, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει και το φούσκωμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ souping σούπα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ