Ελληνικά Καλώδια: Θετικές οι προοπτικές για τον όμιλο το 2016 - iefimerida.gr

Ελληνικά Καλώδια: Θετικές οι προοπτικές για τον όμιλο το 2016

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σταδιακή ανάκαμψη των διεθνών αγορών, που έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης και βελτιωμένα περιθώρια κερδοφορίας και η ρευστότητα στις ευρωπαϊκές αγορές δημιουργεί θετικές προοπτικές για τον Ομιλο Ελληνικά Καλώδια το 2016.

Στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής ενημέρωσης της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ προς την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.), πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας για τη χρήση 2015, της πορείας της με βάση τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, της γενικότερης στρατηγικής της, καθώς και των προοπτικών της για τα επόμενα έτη.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας μέσα στο 2016, η Ελληνικά Καλώδια ολοκληρώνει τα δύο σημαντικά έργα που είχε αναλάβει στην Ελλάδα, το έργο διασύνδεσης των νήσων Σύρου - Τήνου, Σύρου - Μυκόνου, Σύρου - Πάρου και το έργο διασύνδεσης του αιολικού πάρκου στη νησίδα του Αγίου Γεωργίου, ενώ έχει ήδη αναλάβει σημαντικά έργα υποβρυχίων καλωδίων και στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρία Tennet, διαχειρίστρια συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ανέθεσε στον Όμιλο Ελληνικά Καλώδια την εκτέλεση δύο έργων «με το κλειδί στο χέρι» (turnkey projects) για τον σχεδιασμό, παραγωγή, εγκατάσταση και υποθαλάσσια προστασία υποβρύχιων συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για τη σύνδεση των υποσταθμών των υπεράκτιων αιολικών πάρκων Borkum Riffgrund II και Trianel Borkum στη Βόρεια Θάλασσα.

Τα εν λόγω υψηλών απαιτήσεων έργα υπογραμμίζουν την εξέχουσα θέση του Ομίλου Ελληνικά Καλώδια ανάμεσα στους κατασκευαστές υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης παγκοσμίως. Επιπρόσθετα, αναμένονται θετικές εξελίξεις και από άλλους διαγωνισμούς υποβρυχίων καλωδίων στο άμεσο μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τέλος, οι πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών για περαιτέρω ενίσχυση του εμπορικού δικτύου, μείωση του κόστους και εστίαση στην παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας αναμένεται να βελτιώσουν περαιτέρω τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελληνικά Καλώδια προοπτικές 2016
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ