Νέος γύρος τηλεφωνημάτων Τσίπρα για να αποκρούσει τα προληπτικά μέτρα - iefimerida.gr

Νέος γύρος τηλεφωνημάτων Τσίπρα για να αποκρούσει τα προληπτικά μέτρα

(EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αποκλειστικό στόχο να κλείσει η αξιολόγηση και να αποκρούσει τα προληπτικά μέτρα έως 3 δισ. ευρώ ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, την Πέμπτη συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.

Κατά τις συνομιλίες αυτές, ο Πρωθυπουργός διατύπωσε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και από τα αποτελέσματα που παρουσίασε σήμερα η Eurostat. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους δίχως επιπρόσθετα μέτρα.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, η διαπραγμάτευση έχει σχεδόνολοκληρωθεί με μόνο «αγκάθι» το ύψος του αφορολόγητου. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεσμοί ζητούν να ψηφιστούν με νόμο από τη Βουλή τα προληπτικά μέτρα που θα περιλαμβάνουν μετρήσιμα δημοσιονομικά αποτελέσματα, εφόσον αποτύχουν οι στόχοι. Αυτός είναι και ο λόγος του νέου κύκλου τηλεφωνημάτων του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ