Καταπέλτης για την Τουρκία η Κομισιόν: Δεν πληροί ούτε τους μισούς όρους για τις βίζες - iefimerida.gr

Καταπέλτης για την Τουρκία η Κομισιόν: Δεν πληροί ούτε τους μισούς όρους για τις βίζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις 35 από τις 72 προϋποθέσεις για την κατάργηση βίζας που ορίζει η ΕΕ έχει καλύψει η Άγκυρα, δέκα μόλις μέρες προτού λήξει η προθεσμία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Marta Cygan, διευθύντρια της Κομισιόν για ζητήματα μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων, ανακοίνωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η Τουρκία έχει ικανοποιήσει πλήρως ή μερικώς τις μισές μόνο προϋποθέσεις που της είχαν τεθεί από την ΕΕ.

Παραδέχθηκε, ωστόσο ότι υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών υιοθέτησης. Ωστόσο, τα περιθώρια στενεύουν για τη γειτονική χώρα αφού η προθεσμία για την εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων λήγει στις 30 Απριλίου και στις 4 Μαΐου η Κομισιόν θα πρέπει να ενημερώσει το Ευρωκοινοβούλιο για το εάν η Τουρκία πρόλαβε να καλύψει τις απαιτήσεις της ΕΕ.

Η κατάργηση της βίζας για την Τουρκία, ένα έθνος 79 εκατομμυρίων, αμφισβητείται από πολλά από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, παρόλο που οι Τούρκοι δεν θα επιτρέπεται να εργαστούν αλλά ούτε και να παραμείνουν περισσότερο από τρεις μήνες στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία βίζες Κομισιόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ