Θεατρικές παραστάσεις: Χειμώνα στην Αθήνα, Πάσχα στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Θεατρικές παραστάσεις: Χειμώνα στην Αθήνα, Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χειμώνα στην Αθήνα, άνοιξη στη Θεσσαλονίκη. Θεατρικές παραστάσεις που έκαναν αίσθηση και εισιτήρια, μεταφέρονται προς τα βόρεια.

Τρείς κωμωδίες που ξεχώρησαν και μία βιογραφία που έκανε αίσθηση.


«Για όνομα» από 1η Μαΐου στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

Θεατρικές παραστάσεις: Χειμώνα στην Αθήνα, Πάσχα στη Θεσσαλονίκη | iefimerida.gr 0


Μία από τις πετυχημένες παραστάσεις του χειμώνα «ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ....» των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Κωνσταντάκη, Αντώνης Λουδάρος σε μία απολαυστική και σύγχρονη κωμωδία.
Ο Βικτόρ (Φάνης Μουρατίδης) περιμένει το πρώτο του παιδί. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ (Βίκυ Σταυροπούλου) και ο άντρας της Πιερ (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Μαρία Κωνσταντάκη) και τον παιδικό τους φίλο Κλοντ (Αντώνης Λουδάρος). Ενώ περιμένουν την ως συνήθως αργοπορημένη Άννα κουβεντιάζουν γύρω από το μωρό. Ο Βικτόρ τους αποκαλύπτει ότι είναι αγόρι. Όταν τον ρωτούν ποιο όνομα έχει διαλέξει για να δώσει στο παιδί, η απάντησή Αδόλφος, θα αναστατώσει την παρέα και θα προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις που θα φέρουν το απόλυτο χάος.

Η «Γκάμπυ» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων απο 1 έως 15 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη

Θεατρικές παραστάσεις: Χειμώνα στην Αθήνα, Πάσχα στη Θεσσαλονίκη | iefimerida.gr 1


Το θεατρόφιλο κοινό, μπορεί να γνωρίσει μια μοναδική γυναίκα που έζησε ως ιέρεια του έρωτα για έξι δεκαετίες και παράλληλα την κοινωνική, πολιτική και οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας. Μια γυναίκα που βραβεύτηκε με το μετάλλιο της Ελληνικής Προεδρίας για τη δράση της. Η ιστορία της «Γκάμπυ», αυτού του αντισυμβατικού πνεύματος που πλάνεψε τους άντρες του περασμένου αιώνα. Τρεις ηθοποιοί στο ρόλο της Γκάμπυ, στις διαφορετικές περιόδους της ζωής της, Γωγώ Μπρέμπου, Λίλα Μπακλέση και ο Χρήστος Σιμαρδάνης. Μαζί τους, Βαγγέλης Αμπατζής, Μανώλης Κλωνάρης, Χρήστος Παληογιάννης, Γιώργος Σαββίδης και Άλεξ Τριανταφύλλου. Παράσταση σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή.

«Γαμπροί για πούλημα» Από 4 έως 22 Μαίου στο Ράδιο Σίτυ

Θεατρικές παραστάσεις: Χειμώνα στην Αθήνα, Πάσχα στη Θεσσαλονίκη | iefimerida.gr 2


H νέα κωμωδία των Μιχάλη Ρέπα και Θανάση Παπαγεωργίου. Ο Μάκης Κωσταρέλλος είναι τηλεοπτικός παραγωγός. Σε κρίση λόγω κρίσης. Η γυναίκα του η Φλώρα έχει ινστιτούτα μανικιούρ-πεντικιούρ. Κλειστά και πτωχευμένα. Ο γιος τους ο Αλέξης δεν τα πάει καλά με τις επιχειρήσεις –είναι και το χεράκι του λιγάκι μακρύ. Ο κηπουρός τους ο Αλέξης, που έχει κι αυτός έναν γιο, δεν κοιτάει τις γλάστρες -έχει βάλει στο μάτι το αρχαίο αγαλματάκι της οικογένειας, ποιος ξέρει από που προήλθε κι αυτό. Ένας γενικός γραμματέας υπουργείου πουλάει εξυπηρετήσεις κι υπογραφές με αντίτιμο, μεταξύ άλλων, ερωτικές χάρες. Μια Ρωσίδα ψάχνει γαμπρό από το Internet Και μια άλλη Ρωσίδα αγοράζει κειμήλια, αρχαία κατά προτίμηση. Ο κος Κωσταρέλλος έχει ερωμένη μια επίδοξη τηλεπαρουσιάστρια. Η κα Κωσταρέλλου έχει εραστή της τον κηπουρό. Ο γιος του κηπουρού έχει φιλενάδα με λεφτα, οι Ρωσίδες καταφθάνουν φορτωμένες λεφτά και λυσσασμένες για ψώνια, όλοι οι ήρωές μας έχουν την φωλιά τους κάπως λερωμένη. Όλα πωλούνται, όλα αγοράζονται στην ιστορία.

Με τους Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, Νικολέτα Βλαβιανού, Σοφία Βογιατζάκη, Μάνο Ιωάννου, Κώστα Κόκλα, Αντιγόνη Νάκα, Νίκη Λάμη, Σπύρος Πούλης, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Παρθένα Χοροζίδου.

«Το Σώσε» στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Θεατρικές παραστάσεις: Χειμώνα στην Αθήνα, Πάσχα στη Θεσσαλονίκη | iefimerida.gr 3


Όταν ένας περιοδεύων θίασος που αποτελείται από ηθοποιούς «Β΄ κατηγορίας», αποφασίζει να ανεβάσει μια φάρσα «Β΄ κατηγορίας» θεωρώντας την ως καταπληκτική κωμωδία, γίνεται «ΤΟ ΣΩΣΕ». O θίασος αποτελείται από μια πρωταγωνίστρια που ξεχνάει συνέχεια τις ατάκες της και δεν καταφέρνει ποτέ να συγχρονίσει τα λόγια με την κίνηση, έναν φιλόδοξο αριβίστα που ποτέ δεν καταλαβαίνεις τι λέει, έναν προσφάτως χωρισμένο ηθοποιό που στη θέα της βίας αιμορραγεί, μια μελιστάλαχτη κουτσομπόλα, έναν απόμαχο αλκοολικό και μια ευσυγκίνητη ενζενί που χάνει συνεχώς τους φακούς επαφής της, έχοντας την καταστροφική συνδρομή ενός κομπλεξικού σκηνοθέτη που θεωρεί ότι μόνο τα έργα του Σαίξπηρ είναι αντάξια του, της αγχωτικής βοηθού του που πανικοβάλλεται με το παραμικρό κι ενός φροντιστή που, συν τοις άλλοις, αναγκάζεται να ντουμπλάρει όλους τους ρόλους, θα αποτρέψει την παράσταση να συνεχιστεί ή θα καταφέρει, τελικά, να ανοίξει η αυλαία;
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου, Σταμάτης Φασουλής, Άννα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Χριστίνα Τσάφου, Πάνος Σταθακόπουλος, Βάσω Γουλιελμάκη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Άννα Μενενάκου. Συμμετέχει ο Γιώργος Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θεσσαλονίκη το σώσε Για όνομα Γκάμπυ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ