Πουλάνε πακέτα των 10.000 ευρώ σε πλούσιους πρόσφυγες -Τι αποκαλύπτει Ελληνας διακινητής στην Daily Mail [εικόνες] - iefimerida.gr

Πουλάνε πακέτα των 10.000 ευρώ σε πλούσιους πρόσφυγες -Τι αποκαλύπτει Ελληνας διακινητής στην Daily Mail [εικόνες]

Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αποκαλύψεις για τα ταξίδια των προσφύγων προς την Ευρώπη από τους διακινητές, οι οποίοι πωλούν «πακέτα διακοπών all inclusive» αξίας 10.000 ευρώ στους πλούσιους μετανάστες.

Η Daily Mail αποκαλύπτει πως οι λαθρέμποροι προσφέρουν στους εύπορους πρόσφυγες πλαστά διαβατήρια, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στους τελικούς τους προορισμούς, όπως η Γερμανία, η Σουηδία αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την μέσω Βουλγαρίας άφιξή τους στην Ελλάδα ή από την Τουρκία την άφιξή τους στα ελληνικά νησιά και αναχώρησή τους από την Ελλάδα με ιδιωτικά σκάφη, λεωφορεία ή αεροπλάνα, ώστε να φτάσουν όπου επιθυμούν.

Οι υπηρεσίες αυτές οργανώνονται από κυκλώματα διακινητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Είναι εύκολο να φτάσει κανείς στην βόρεια Ευρώπη από την Ελλάδα, αν έχει χρήματα», αναφέρει πηγή της αστυνομίας στη MailOnline.

Οπως σημειώνει το δημοσίευμα, οι Ελληνες διακινητές δεν έχουν καμία σχέση με τη συμπόνια που έχουν δείξει χιλιάδες απλοί πολίτες προς τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Πουλάνε πακέτα των 10.000 ευρώ σε πλούσιους πρόσφυγες -Τι αποκαλύπτει Ελληνας διακινητής στην Daily Mail [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Οι λαθρέμποροι, με έδρα την Αθήνα, ενδιαφέρονται μόνο για τα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν από την πώληση «ταξιδιωτικών πακέτων» και πλαστά έγγραφα.

Ο «Κώστας», μεσήλικας διακινητής, μίλησε στη Daily Mail και αποκάλυψε τι ακριβώς συνέβη.

«Για να είμαι ειλικρινής, μας ενδιαφέρουν μόνο οι πλούσιοι, αυτοί που έχουν πολλά χρήματα», υποστηρίζει και εξηγεί:

«Τα πάντα είναι οργανωμένα πριν καν φτάσουν στην Ελλάδα. Τους παρέχουμε πλαστά διαβατήρια, αεροπορικά εισιτήρια σε κράτηση με ψεύτικα ονόματα, ακόμα και πλαστά έγγραφα παραμονής εδώ στην Ελλάδα. Εχω βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να φτάσουν στα ελληνικά νησιά και να φύγουν έξω από τη χώρα».

«Αν ταξιδέψουν με αεροπλάνο, θα πάρω την κάρτα επιβίβασης γι' αυτούς. Αν προτιμήσουν το πούλμαν, θα πάρω το εισιτήριό τους», προσθέτει.

«Η δουλειά έχει αυξηθεί τουλάχιστον τρεις φορές μετά τον πόλεμο στη Συρία. Με το ξέσπασμα του πολέμου ασχολούμουν με 40 άτομα το μήνα -και υπάρχουν πολλοί σαν και μένα», λέει ο «Κώστας».

Πουλάνε πακέτα των 10.000 ευρώ σε πλούσιους πρόσφυγες -Τι αποκαλύπτει Ελληνας διακινητής στην Daily Mail [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Alexandros Michailidis / SOOC
Οι επικεφαλής των κυκλωμάτων έχουν φτιάξει περιουσίες βασισμένες στη δυστυχία απελπισμένων ανθρώπων.

Ο «Κώστας» λέει πως έχει ταξιδέψει σε ελληνικά νησιά, προκειμένου να συνοδεύσει πρόσφυγες, που έχουν φτάσει με βάρκα.

«Πήγα στη Σάμο και μου έδωσαν 100 ευρώ για κάθε άνθρωπο», αναφέρει.

«Είχα ήδη τα αστυνομικά τους έγγραφα, με τις φωτογραφίες των πελατών επάνω, μαζί με άδειες παραμονής ενός μήνα στη χώρα. Οταν φτάσαμε στο λιμάνι του Πειραιά τους πήγα στον σταθμό του τρένου, τους αγόρασα εισιτήρια και τους πήγα στην πλατεία Βικτωρίας», συμπληρώνει ο διακινητής.

Οπως διηγείται, όσοι είχαν πληρώσει για αεροπορικά εισιτήρια, θα τους έδινε τα ανάλογα χαρτιά.

«Κάνω το τσεκ ιν και παίρνω την κάρτα επιβίβασης, έπειτα τους τη δίνω. Από εκεί και πέρα είναι μόνοι τους», τονίζει και συνεχίζει:

«Από τους 100, τους 30 τους πέρασαν, με τους 70 να τους σταματούν. Οι περισσότεροι επειδή δεν μιλούσαν ελληνικά. Γι' αυτή την υπηρεσία, οι πελάτες καταβάλλουν 5.000-6.000 ευρώ. Αν τους σταματήσουν, χρειάζεται να πληρώσουν τα διπλά την επόμενη φορά», ισχυρίζεται ο «Κώστας».

Πρώην αστυνομικός από την βόρεια Ελλάδα λέει στη MailOnline για την διαδρομή από τα σύνορα εκεί:

«Η Βόρεια Ελλάδα είναι ο δρόμος που χρησιμοποιείται από διακινητές από χώρες όπως είναι η Ελλάδα, η Τουρκία και τα Σκόπια, για να περάσουν τους πρόσφυγες έξω από την χώρα στη Βόρεια Ευρώπη. Αυτό συνέβαινε επί χρόνια και συμβαίνει κάθε μέρα. Χρέωναν 1.500 ευρώ το άτομο, αλλά τώρα η τιμή έχει ανέβει. Τους παίρνουν με φορτηγά και τους πάνε μέσα από τα βουνά».

Πουλάνε πακέτα των 10.000 ευρώ σε πλούσιους πρόσφυγες -Τι αποκαλύπτει Ελληνας διακινητής στην Daily Mail [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ