Μαντλίν Ολμπράιτ: Εξυπνος, αλλά πραγματικά κακός άνθρωπος ο Πούτιν - iefimerida.gr

Μαντλίν Ολμπράιτ: Εξυπνος, αλλά πραγματικά κακός άνθρωπος ο Πούτιν

(AΠΕ/EPA PHOTO/ITAR-TASS)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διόλου κολακευτική άποψή της για τον Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε η Μαντλίν Ολμπράιτ, αποκαλώντας τον Ρώσο πρόεδρο έξυπνο, αλλά πραγματικά κακό άνθρωπο.

Η υπουργός Εξωτερικλών των ΗΠΑ, επί της προεδρίας του Μπιλ Κλίντον, είχε γνωρίσει τον Πούτιν σε επίσκεψή της στο Κρεμλίνο το 2000, λίγο αφότου εκείνος είχε διαδεχθεί τον Μπόρις Γέλτσιν.

Σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, όταν ρωτήθηκε για την εντύπωση που αποκόμισε από τον Πούτιν, απάντησε: «Είναι έξυπνος, αλλά πραγματικά κακός άνθρωπος. Είναι ένας αξιωματούχος της KGB που θέλει να έχει τα πάντα υπό έλεγχο και πιστεύει ότι οι πάντες συνωμοτούν εναντίον της Ρωσίας».

Ο Πούτιν, συνέχισε η Ολμπράιτ, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, έχει στόχο «να υπονομεύσει και να διασπάσει την ΕΕ και θέλει να θέσει το ΝΑΤΟ υπό τη σφαίρα της επιρροής του». Επίσης, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προειδοποίησε ότι οι χώρες της Βαλτικής πρέπει να ανησυχούν για τη συγκέντρωση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορά τους, ιδιαίτερα εξαιτίας της μεθόδου της «ασύμμετρης απειλής» της Ρωσίας.

Σε ό,τι αφορά τις ρωσικές επικρίσεις ότι οι ΗΠΑ θέλουν να προκαλέσουν την Ρωσία, απάντησε ότι «η Ουάσιγκτον δεν έχει πρόβλημα με τη Μόσχα, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που καταλαμβάνει άλλες χώρες. Ψάχνουν δικαιολογίες και το έχω βαρεθεί. Η Ρωσία είναι μία χώρα που προκαλεί και στη συνέχεια αισθάνεται προσβεβλημένη».

Η απάντηση από τη Μόσχα ήρθε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ρωσικού κοινοβουλίου. «Το αν έχει βαρεθεί η Ολμπράιτ δεν έχει σημασία. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της είναι αναγκασμένοι να ασχοληθούν με τη Ρωσία. Η άποψη κάποιας ξεχασμένης υπουργού Εξωτερικών δεν ενδιαφέρει κανέναν», έγραψε ο Αλεξέι Πουσκόφ στο Twitter.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαντλίν Ολμπράιτ Βλάντιμιρ Πούτιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ