Το υπουργείο Εργασίας δίνει διευκρινίσεις για τις συντάξεις των βουλευτών - iefimerida.gr

Το υπουργείο Εργασίας δίνει διευκρινίσεις για τις συντάξεις των βουλευτών

(EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διευκρινίσεις για τις συντάξεις των βουλευτών και γιατί δεν υπάγονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης έδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν πρόκειται για εξαίρεση των βουλευτών από το εν λόγω σύστημα, καθώς από το 2012 υπάγονται στους φορείς ασφάλισης στους οποίους ανήκουν λόγω της εργασίας τους πριν από την εκλογή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταβάλλονταν οι συντάξεις μέχρι το 2012.

Δηλαδή δεν υπάρχει φορέας κοινωνικής ασφάλισης αρμόδιος για να καταβάλλει τις συντάξεις αυτές καθώς οι βουλευτές δεν κατέβαλαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές.

Ετσι λοιπόν, δεν είναι νοητή η υπαγωγή τους στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που δημιουργείται για πρώτη φορά διότι ο ΕΦΚΑ συγκροτείται από ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα από φορείς κοινωνικής ασφάλισης και μόνο.

Συνεπώς δεν πρόκειται για εξαίρεση των βουλευτών από το σύστημα του ΕΦΚΑ αφού μετά το 2012 (4093/12) οι βουλευτές υπάγονται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στους οποίους ανήκουν λόγω της μισθωτής εργασίας που παρείχαν πριν από την εκλογή τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ