Οικονομικό επιμελητήριο: Σε παύση εργασιών οδηγεί τους ελεύθερους επαγγελματίες το ασφαλιστικό - iefimerida.gr

Οικονομικό επιμελητήριο: Σε παύση εργασιών οδηγεί τους ελεύθερους επαγγελματίες το ασφαλιστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει χαρακτήρα δημευτικό για τα εισοδήματα των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών και ουσιαστικά τους οδηγεί σε παύση εργασιών δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο αναφέρει ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ελεύθερους επαγγελματίες τριών ταχυτήτων, καθώς νέοι επιστήμονες θα έχουν εκπτώσεις, μερικοί άνω της πενταετίας θα έχουν άλλες εκπτώσεις και μερικοί τίποτα. Ειδικότερα αναφέρει:

  • Ξεχωρίζει τους εκλεκτούς και για τους υπόλοιπους δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, επιταχύνοντας τα λουκέτα.
  • Φτάνει, δε, στο σημείο να χρεώνει ως οφειλή την έκπτωση, που κάνει στους νέους ασφαλισμένους.
  • Και ζητά από τους ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν και έμμισθη συνεργασία, να πληρώνουν δύο ταμεία.

Είναι βέβαιο ότι, σε ένα χρόνο, θα συζητούμε πάλι για το πώς θα κλείσει η τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς μέτρα, όπως αυτό, μόνο το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα δε φέρνουν.

Κι αυτό, γιατί και οι συνεπείς δε θα μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, και θα αυξηθεί κατακόρυφα το κίνητρο για εισφοροδιαφυγή, αλλά και φοροδιαφυγή. Παράλληλα, η αύξηση κατά 50% του φόρου στα μερίσματα αποτελεί το πλέον ισχυρό αντικίνητρο για επενδύσεις, αυξάνοντας τη συνολική φορολόγηση των επιχειρήσεων στο 40%!

Οι οικονομολόγοι και λογιστές φοροτεχνικοί θα συνεχίζουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου την αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ