«Πόρτα» των δανειστών στον Φίλη για προσλήψεις εκπαιδευτικών -Τη συνδέουν με την αξιολόγηση - iefimerida.gr

«Πόρτα» των δανειστών στον Φίλη για προσλήψεις εκπαιδευτικών -Τη συνδέουν με την αξιολόγηση

(EUROKINISI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον «αέρα» βρίσκονται οι προσλήψεις στην εκπαίδευση, καθώς μετά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας δεν υπήρξε συμφωνία για τις 20.000 προσλήψεις σε βάθος τριετίας, που ζητά η κυβέρνηση για να ανοίξουν τα σχολεία.

Το θέμα συνδέθηκε ευθέως με την εξέλιξη της αξιολόγησης και τον διάλογο που γίνεται από την κυβέρνηση και τους θεσμούς, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες εκφράζονται αντιρρήσεις από το ΔΝΤ στην επαναφορά της εποπτείας από το υπουργείο παιδείας στα ιδιωτικά σχολεία.

«Αναφορικά με την ανάγκη μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης επέμεινε στις θέσεις του. Από την πλευρά τους, οι θεσμοί συνέδεσαν το θέμα αυτό με την εξέλιξη της αξιολόγησης και τον διάλογο που διεξάγεται σε κεντρικό επίπεδο για τις δημοσιονομικές εξελίξεις» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας επί του θέματος.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι μετά τη διαβούλευση του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη με τους θεσμούς σε ανώτατο επίπεδο, «διαπιστώθηκε πρόοδος των συζητήσεων σε αρκετά σημεία που μπορεί να οδηγήσει σε συμφωνία για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, με βάση τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ που θα αποτιμούν τη σημερινή κατάσταση του σχολείου στα χρόνια της κρίσης και δεν θα αποτελούν γραμμική συνέχεια της έκθεσης του 2011. Οι εκθέσεις του ΟΟΣΑ θα συνταχθούν σε δύο φάσεις, τον Ιούνιο του 2016 και τον Ιούλιο του 2017. Η διαβούλευση για τη ρύθμιση επειγόντων ζητημάτων καθημερινής λειτουργίας της εκπαίδευσης θα συνεχιστεί σε τεχνικό επίπεδο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ