Αρση ασυλίας για τον Σαχινίδη της ΧΑ αποφάσισε η Βουλή - iefimerida.gr

Αρση ασυλίας για τον Σαχινίδη της ΧΑ αποφάσισε η Βουλή

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Σαχινίδη, για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον της Λιάνας Κανέλλη.

Ο κ. Σαχινίδης είχε χαρακτηρίσει την βουλευτή του ΚΚΕ «ηθικό αυτουργό» της δολοφονίας των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Την άρση ασυλίας του είχε εισηγηθεί ομόφωνα και η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Σαχινίδη ψήφισαν 183 βουλευτές, κατά ψήφισαν 4 βουλευτές, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν δύο λευκά.

Αντίθετα, η Ολομέλεια αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Δέδε, για υπόθεση παράλειψης κατάθεσης δήλωσης πόθεν έσχες ως ιατρός- διευθυντής στο ΚΑΤ και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, για υπόθεση συμμετοχής του σε κινητοποιήσεις κατά της πληρωμής διοδίων.

Η Ολομέλεια αποφάσισε με ψήφους 108 κατά, 78 υπέρ και τρία «παρών», να μην αρθεί η ασυλία του κ. Δέδε. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, είχε εισηγηθεί, κατά πλειοψηφία, την άρση της ασυλίας του.

Κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Μεϊκόπουλου ψήφισαν 177 βουλευτές, ενώ 12 βουλευτές ψήφισαν υπέρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ