Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στην Μέρκελ και παρακάλεσε να μην πιεστεί για νέα μέτρα - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στην Μέρκελ και παρακάλεσε να μην πιεστεί για νέα μέτρα

Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ είχε ο Πρωθυπουργός.

Το τηλεφώνημα διήρκεσε περί τα 20 λεπτά και αφορούσε εξ ολοκλήρου την αξιολόγηση. Σύμφωνα με το Μαξίμου ο Πρωθυπουργός μετέφερε στην Καγκελάριο την άποψή του για την συγκυρία.

«Είναι αυτονόητο ότι στο κλείσιμο της αξιολόγησης, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας στην Ανγκελα Μέρκελ σε μια απόπειρα να μην πιέσουν οι δανειστές για προληπτικά μέτρα 3 δισ ευρώ, τα οποία θα προστεθούν στα μέτρα ύψους 5,2 δις τα οποία θα εφαρμοστούν άμεσα.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός αναφερόταν στις επιδόσεις που αποτυπώνονται στην έκθεση της Κομισιόν και οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη από τη Eurostat.

Σύμφωνα με το Μαξίμου η Γερμανίδα Καγκελάριος «έδειξε κατανόηση» στο αίτημα Τσιπρα.

Το τηλεφώνημα φέρεται να έγινε με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Ερχεται δε, στην πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης, όταν τα περιθώρια δείχνουν να στενεύουν για την επίλυση του αδιεξόδου με τους θεσμούς, ενώ αύριο Τετάρτη ξεκινά εκ νέου η διαπραγμάτευση στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ελληνας Πρωθυπουργός είχε μεταβεί στο Παρίσι για να συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ, σε μια προσπάθεια να δώσει πολιτική χροιά στην διαπραγμάτευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ