Τέσσερις τάσεις της μόδας που είναι βλαβερές για την υγεία - iefimerida.gr

Τέσσερις τάσεις της μόδας που είναι βλαβερές για την υγεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μόδα «υπαγορεύει» τα ασφυκτικά στενά τζιν παντελόνια και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Ομως, αυτά κρύβουν κινδύνους.

Το TIME συγκέντρωσε τέσσερις τάσεις για τις οποίες οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να είναι βλαβερές για την υγεία.

1. Skinny τζιν
Ηδη έχει γίνει γνωστή η περίπτωση γυναίκας, την οποία δημοσίευσαν ιατρικά περιοδικά, της οποίας μούδιασαν τα πόδια της ενώ φορούσε τέτοιο στενό τζιν. «Τα πόδια της πρήστηκαν τόσο, που οι γιατροί στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε αναγκάστηκαν να κόψουν το παντελόνι της με ψαλίδι. Οι αστράγαλοι και τα δάχτυλά της ήταν αδύναμα», ανέφερε το εν λόγω δημοσίευμα.
Από το 1993 οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους των εξαιρετικά στενών παντελονιών.

2. Ψηλά τακούνια
Οι ποδίατροι προειδοποιούν ότι όσο πιο ψηλό είναι το τακούνι του παπουτσιού, τόσο μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο μπροστινό μέρος του πέλματος, προκαλώντας πόνο. Ερευνα του 2014 έδειξε ότι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια αλλάζουν τη φυσική θέση του πέλματος και του αστραγάλου, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και σε ενοχλήσεις στη σπονδυλική στήλη. Επίσης, πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times ανέφερε ότι σύμφωνα με άλλες μελέτες η σπανιότερη χρήση ψηλοτάκουνων παπουτσιών αποτρέπει τον τραυματισμό του αστραγάλου.

3. Κορσές
Οι Καρντάσιαν έχουν ψύχωση με τον κορσέ, για να κρατούν μικρή τη μέση τους. Δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι αυτή η τακτική αποδίδει και επιπλέον η χρήση κορσέ είναι επώδυνη, δυσκολεύει την αναπνοή και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα πλευρά, σύμφωνα με κάποιους ειδικούς.

4. Σκουλαρίκια
Μελέτη του Northwestern University το 2012 συμπέρανε ότι περίπου το 20% των σκουλαρικιών προκαλούν μολύνσεις. Η χρήση κατάλληλων εργαλείων για την τοποθέτησή τους και η φροντίδα ώστε να διατηρούνται καθαρά τα σκουλαρίκια ελαχιστοποιούν τέτοια προβλήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μόδα ψηλοτάκουνα παπούτσια Υγεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ