Συλλήψεις εκατοντάδων «αγανακτισμένων» στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Συλλήψεις εκατοντάδων «αγανακτισμένων» στις ΗΠΑ

Νέα Υόρκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύλληψη 200 ατόμων προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στη διάρκεια διαδήλωσης χιλιάδων «αγανακτισμένων» που σηματοδότησε το δεύτερο μήνα ύπαρξης του κινήματος «Occupy Wall Street».Σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί. Μεταξύ αυτών πέντε δέχθηκαν «ένα υγρό στο πρόσωπο» και σε έναν άλλο χρειάστηκε να γίνουν ράμματα στο χέρι αφού τραυματίστηκε από ένα γυάλινο αντικείμενο.Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ έκανε λόγο για λιγότερους από 1.000 διαδηλωτές, ενώ σύμφωνα με τους οργανωτές, οι διαδηλωτές έφτασαν τους 20.000.Η ατμόσφαιρα κατά την πορεία ήταν εορταστική. «Δεν μπορούν να μας συλλάβουν, ένας άλλος κόσμος είναι δυνατός!», φώναζε το πλήθος πάνω στη γέφυρα, ενώ αυτοκινητιστές πατούσαν το κλάξον των οχημάτων τους σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη, στην αρχή της γέφυρας του Μπρούκλιν, οι διαδηλωτές κατάφεραν να προβάλουν στην πρόσοψη ενός ουρανοξύστη, τον κατάλογο των πόλεων όπου έχει διαδοθεί το κίνημα, όπως το Όκλαντ ή το Σιάτλ, και συνθήματα όπως «Μην φοβάστε!», «Καταλάβατε τον κόσμο» ή «Χαρούμενα γενέθλια» για τους δύο μήνες του κινήματος, το οποίο γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.Άλλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε πολλές αμερικανικές πόλεις. Στη δυτική ακτή, η αστυνομία εκκένωσε ένα καταυλισμό διαδηλωτών και προχώρησε σε περίπου 20 συλλήψεις στο Λος Άντζελες. Στην πανεπιστημιούπολη του Μπέρκλεϊ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, οι δυνάμεις της τάξης αφαίρεσαν περίπου 20 σκηνές και βορειότερα, στο Όρεγκον, συνελήφθησαν 34 άτομα.Στο Σικάγο (βόρειες ΗΠΑ), χιλιάδες διαδηλωτές απέκλεισαν την κυκλοφορία κατά την ώρα αιχμής. Η αστυνομία έκανε συστάσεις σε 46 πρόσωπα. Στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, περισσότεροι από 300 άνθρωποι διαδήλωσαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ