Φήμες για προσέγγιση του Χάρη Καστανίδη με τον Φώτη Κουβέλη - iefimerida.gr

Φήμες για προσέγγιση του Χάρη Καστανίδη με τον Φώτη Κουβέλη

Δημοκρατική Αριστερά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολυεπίπεδο άνοιγμα στο όλον ΠΑΣΟΚ κάνει αυτή την εποχή ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης το κόμμα του οποίου αποτελεί την πραγματική έκπληξη των τελευταίων δημοσκοπήσεων καθώς αυτές το φέρνουν να προσεγγίζει ακόμη και το 8% κάτι το οποίο θα χαρακτηριζόταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας πριν από λίγους μήνες.

Κι όμως η εξήγηση είναι απλή και την δίνουν και πάλι οι ίδιες δημοσκοπήσεις. Με τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να προσεγγίζει μετά βίας το 30% το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς όχι μόνο φαντάζει αλλά και είναι η πιο κοντινή κεντροαριστερή διέξοδος για κάποιον που δεν θέλει πλέον να έχει σχέση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Αλλωστε οι διαρροές που καταγράφονται από το κόμμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας δείχνουν με απόλυτη σαφήνεια ότι ο ένας στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 2009, «ψηφίζει» σήμερα τον κ. Κουβέλη.

Με τα δεδομένα αυτά δεν μοιάζει παράδοξο το γεγονός ότι ο κ. Κουβέλης επιδιώκει να συνομιλεί όλο και περισσότερο με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τόσο από την εκσυγχρονιστική του πτέρυγα, όσο και από αυτό που ονομάζεται κοινωνικό ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που συζητείται ευρέως πάντως τις τελευταίες ημέρες είναι το ενδεχόμενο προσέγγισης του κ. Χάρη Καστανίδη με το κόμμα του κ. Κουβέλη. Σε αυτό έχει βοηθήσει και η δήλωση του πρώην υπουργού Εσωτερικών αμέσως μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης του κ. Λουκά Παπαδήμου ότι θα εργαστεί για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Από εκεί και πέρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 28 Νοεμβρίου σε εκδήλωση του περιοδικού «Μεταρρύθμιση» με θέμα την κρίση και την προοδευτική απάντηση σε αυτήν κεντρικοί ομιλητές θα είναι εκτός από τον κ. Κουβέλη, οι κύριοι Νίκος Μπίστης και Νίκος Χριστοδουλάκης. Χαιρετισμό θα απευθύνει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Αυγερινός ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί από τα πολιτικά δρώμενα.

Ανεξαρτήτως αυτών πάντως υπάρχουν και άλλες πληροφορίες που αναφέρουν ότι με τη Δημοκρατική Αριστερά συζητούν επίσης οι ανεξάρτητοι, προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές Βασίλης Οικονόμου (Αττικής) και Γιώργος Λιάνης (Φλώρινας).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ