Η γυναίκα που αντικαθιστά τα δάχτυλα στα «σωφρονισμένα» μέλη της ιαπωνικής μαφίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Η γυναίκα που αντικαθιστά τα δάχτυλα στα «σωφρονισμένα» μέλη της ιαπωνικής μαφίας [εικόνες]

(φωτογραφίες: Justin McCurry/Guardian)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν η Γιουκάκο Φουκουσίμα κρατάει το δάχτυλο που μόλις κατασκεύασε στο φως, υπάρχει μια σύντομη στιγμή, όπου ακόμη και το πιο έμπειρο μάτι δεν μπορεί να το ξεχωρίσει από το αληθινό δάχτυλο της. Τίποτα πάνω του δεν προδίδει το ότι είναι ψεύτικο. Για το ανεκπαίδευτο μάτι, το δάχτυλο αυτό είναι τόσο άψογο, ως να ήταν αληθινό.

Σύντομα θα είναι έτοιμο για να το παραλάβει ο νέος του ιδιοκτήτης, ένας από τους εκατοντάδες σκληρούς γκάνγκστερ, οι οποίοι έχουν χάσει τα πολύτιμα άκρα τους και επιθυμούν την έξοδο τους από τον υπόκοσμο και την επιστροφή τους στην παραδοσιακή κοινωνία. Είναι πρώην μέλη της Yakuza (Γιακούζα) – ένα τεράστιο δίκτυο οργανωμένων συμμοριών στην Ιαπωνία.

Η γυναίκα που αντικαθιστά τα δάχτυλα στα «σωφρονισμένα» μέλη της ιαπωνικής μαφίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αλλά για εκείνους που έχουν «αμαρτήσει» - από κακή διαχείριση χρημάτων, από παράλειψη να ξεπληρώσουν κάποιο χρέος, ή απλά έχοντας προσβάλλει το πρώην αφεντικό τους - υπάρχει ένα προφανές εμπόδιο για την εκ νέου είσοδο τους στον κορμό της κοινωνικής ζωής: ο επώδυνος ακρωτηριασμό του μικρού δακτύλου τους .

Αυτό είναι και το πεδίο ενασχόλησης της 44χρονης Φουκουσίμα, η οποία τις δύο τελευταίες δεκαετίες κατασκευάζει χειροποίητα εκατοντάδες δάχτυλα για να εξυπηρετήσει τις «ανάγκες» των πρώην γκάνγκστερ – Μια αισθητική παρέμβαση που τους βοήθα να βρουν εργασίας, να παντρευτούν και να αποκτήσουν ενός είδους κανονική ζωή.

Η γυναίκα που αντικαθιστά τα δάχτυλα στα «σωφρονισμένα» μέλη της ιαπωνικής μαφίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σε μια περίοδο που ο εσωτερικός πόλεμος στην Γιακούζα μαίνεται, με τις αντιμαχόμενες συμμορίες να συγκρούονται σφοδρά η μια με την άλλη, η Φουκοσίμα που εργάζεται στο εργαστήριο Arte της πόλης Οσάκα είναι η μοναδική επαγγελματίας του είδους και σίγουρα θα χρειαστεί βοηθούς σύντομα.

«Αν ο λόγος που χάσετε ένα δάχτυλο σας είναι παραδείγματος χάρη ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, οι συμπολίτες σας θα σας αντιμετωπίσουν ασφαλώς με συμπάθια», δηλώνει η Φουκουσίμα, η οποία έχει τιμηθεί με δύο βραβεία από της κυβέρνησης της χώρας για το έργο της στην αποκατάσταση και επανένταξη των μελών της Γιακούζα στην κοινωνία. «Αλλά αυτό δεν ισχύει και με τα μέλη της Γιακούζα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να προσπεράσουν το παρελθόν που υποδηλώνουν τα τατουάζ τους ή τα κομμένα δάχτυλα τους».

Η γυναίκα που αντικαθιστά τα δάχτυλα στα «σωφρονισμένα» μέλη της ιαπωνικής μαφίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Φουκοσίμα δεν κρύβει ότι η απόφασή της να συνεχίσει να παράγει τεχνητά δάχτυλα για σωφρονισμένα μέλη συμμοριών είχε ως αποτέλεσμα το τέλος μιας σχέσης της και την έντονη κριτική από μέλη της οικογένειά της για τις «δυνατότητα» που προσφέρει στους γκάνγκστερ.

Ο ακρωτηριασμός που σπάνια είναι μια «εθελοντική» διαδικασία όμως έχει ο μύθος, εκτελείται από αρχαιοτάτων χρόνων, κατά τους οποίους όσοι κακοπληρωτές τιμωρούνταν με αυτόν τον τρόπο, που μεταξύ άλλων τους καθιστούσε και πιο αδύναμους στον χειρισμό των σπαθιών και άλλων όπλων.

Η γυναίκα που αντικαθιστά τα δάχτυλα στα «σωφρονισμένα» μέλη της ιαπωνικής μαφίας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η προσθετική παρέμβαση μπορεί να κοστίσει μέχρι και 1500 ευρώ, ενώ η σειρά προτεραιότητας τηρείται από αξιωματούχους των φυλακών, οι οποίοι και προσφέρουν την πιστοποίηση ότι τα πρώην αυτά μέλη είναι πλέον ανενεργό και «σωφρονισμένα».

Αντλώντας από περίπου 20 χρώματα, η Φουκοσίμα μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 αποχρώσεις του δέρματος ώστε να εξασφαλιστεί ότι το πρόσθετο μέλος είναι ακριβώς το ίδιο με τα άλλα δάκτυλα του πελάτη, ενώ και η τελευταία λεπτομέρεια έχει προσεχθεί, με τα αποτυπώματα, την καμπυλότητα, τα τα νύχια και τις φλέβες να έχουν επιδέξια αναπαραχθεί από σιλικόνη. Η «ζωή» του ψεύτικου μέλους μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 10 χρόνια και εφαρμόζεται πάνω στο κομμένο δάχτυλο «σαν καπάκι σε στυλό».

Η γυναίκα που αντικαθιστά τα δάχτυλα στα «σωφρονισμένα» μέλη της ιαπωνικής μαφίας [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ